Forside * Nyheder

VR-ulykker i britiske hjem eksploderer

-
Det er aldrig en god idé at kaste sig ind i sin TV-skærm, som denne situation fra Reddit-tråden ‘VR to ER’ vidner om. Du kan se videoen herunder.

Briterne har det med at smadre deres TV-skærme, når de spiller i VR og går rundt i stuen.

Der er flere forskellige statistikker, der peger i retning af, at julen 2021 var god for producenter af VR-grej såsom Meta og HTC. Meta har endnu ikke afsløret nogle konkrete, officielle salgstal, men ved juletid strøg Oculus-app’en til tops på Apples App Store-hitliste i flere lande.

Det var før, Metas VR-headset skiftede navn til Meta, så Oculus-navnet var stadig intakt. Det er der siden lavet om på, så hvis man skal købe f.eks. et Quest-headset i dag, står der altså Meta på det – og det samme gælder naturligvis app’en.

Annonce:

Forhåbentlig er det et faktum, som forsikrings-medarbejdere verden over har fuldstændigt styr på. Ellers kan der tilsyneladende gå ret meget kuk i tingene i denne tid. For der er nemlig voldsom stigning i antallet af ulykker, der skyldes leg med VR-grej.

Sådan er det i hvert fald, hvis Storbritannien kan anses som værende repræsentativ for lande med stor markedspenetration af forbrugerteknologi i hjemmene. Og det kan de jo nok – Briterne er så vidt vides ikke mere klodsede end indbyggerne i lande, Storbritannien kan sammenlignes med.

Findes der virtuelle skadestuer?

Med andre ord er der tilsyneladende en uheldig trend i gang, hvor folk vælter ind i deres TV-skærme og smadrer frontglas og paneler, fordi de ikke kan se, hvor de går. Eller også slår de måske ud efter en skurk i et spil og kommer i stedet til at give skærmen én på kajen. I hvert fald er det ifølge The Guardian TV-skærme og møbler, det går hårdest ud over.

Det er udmeldingen fra forsikringsselskabet Aviva, der har konstateret at mellem 2016 og 2021 er antallet af hjemme-ulykker relateret til VR-headset steget 68%. Det er måske ikke så underligt, når man tager i betragtning, at VR-headset er et relativt nyt fænomen, der først i de senere år er kravlet ind i hjemmene.

Men alene i 2021 steg antallet af ulykker med 31% i forhold til 2020 hos Aviva. Nu skal man naturligvis passe på med at konkludere noget som helst baseret på en enkelt statistik fra et enkelt forsikringsselskab i et enkelt land. På den anden side er en årlig stigning på 31% ikke småting.

Ifølge Aviva forsøger forsikringskunderne gennemsnitligt at få dækket smadret udstyr for omkring 6.000 kroner. Det er dog ikke altid, Aviva kan gøre kunderne glade. Ofte er der tale om ret vilde historier, der ikke er omfattet af forsikringspolicen. For eksempel blev en enkelt kunde så forskrækket af en zombie, der hoppede ud foran ham, at han kastede sin controller efter zombien. Desværre var der en tv-skærm i vejen.

Avivas historier, fortalt til The Guardian, er dog ikke den eneste kilde, hvis du vil vide mere om den slags uheld. Der er faktisk en hel Reddit-tråd dedikeret til uheld, der sker, fordi folk ikke kan se, hvad de laver med VR-briller på. Den hedder, meget passende, ”VR to ER”

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.