Forside * Featured

Apples nye Studio Display kan lade din MacBook Pro op

-

Den er dog også ret god til at være en skærm, hvis man skal stole på Apple og du får som vanligt lov at betale ekstra for dette.

Vi er vant til at kunne lade diverse ting op via USB. Vi er også vant til at dette kan ske via et USB-stik i en skærm, så længe dette kun gælder ting med små batterier, for eksempel smartphones. Men nu har Apple lanceret en skærm, der kan lade en hel laptop op. Det gælder sågar hurtig-opladning af Apple seneste MacBook Pro-modeller.

Det er klart, at dette ikke er hovedfeaturen ved Apples nye skærm, der er rettet mod professionelle. Men lad os da bare være ærlige – det er da ret cool at kunne droppe et af de to strømstik, der ellers skulle være i brug?

Annonce:

Når det gælder de ting, som skærme rent faktisk skal kunne, er den nye skærm med navnet Studio Display naturligvis også oppe i den høje ende, rent feature-mæssigt. Der er tale om en 27-tommers Retina-skærm med en 5K-opløsning, der især er rettet mod de samme brugere, der er mulige købere af Apples nye Mac Studio-maskine.

”Vægtløs” justering

Som altid med Apples skærme er der lagt vægt på designet, der har skærm næsten helt ud til kanten. Skærmen leverer 600 nits lysstyrke ifølge Apple og understøtter op til en milliard farver. Den har også Apples True Tone-teknologi ombord, der kan justere farvetemperaturen på skærmen efter omgiverlserne.

Apples antirefleks-belægning giver færre lysrefleksioner og højere læsbarhed, men skulle dette ikke være nok, kan skærmen købes med den samme nanotekstur, der blev lanceret i Pro Display XDR.

Ifølge en pressemeddelelse fra Apple følger der en fod med skærmen, modsat deres tidligere Pro Display-modeller. Med denne kan skærmens hældning justeres med op til 30 grader. Men du kan også købe en særlig fod, der har en arm ombord, som får skærmen til at føles ”vægtløs”, når den justeres. Denne fod kan også justeres i højden.

Studio Display udmærker sig derudover ved ikke kun at være en skærm. Der sidder en A13 Bionic-chip, som vi kender fra iPads, i skærmen. Denne kan blandt andet styre det kamera, der også sidder i skærmen, så købere ikke skal ud og investere i et ekstra webkamera, nu hvor online-møder fylder mere i dagligdagen oven på pandemien.

Altid i centrum

Kameraet er et 12MP ultravidvinkelkamera, der understøtter Center Stage-funktionen, som Apple p.t. breder ud i porteføljen. Det er en funktion, hvor kameraet følger personer i billedet og hele tiden optimerer beskæring etc., så personen i den anden ende får det hele med.

Online-møder har naturligvis også en lydside, og her har Apple sat seks højttalere i skærmen, samt tre mikrofoner. Fire af højttalerne er bashøjttalere og to af dem er tweetere til diskanten. Dolby Atmos er understøttet, men man skal nok næppe forvente en formidabel surroundoplevelse, selv om Apple siger, højttalerne er de bedste, der nogensinde er udviklet til Mac-platformene.

Og så var der lige det med kabelforbindelserne, der nævntes indledningsvis. Der sidder en enkelt Thunderbolt-port og tre USB-C-porte i maskinen. Det er Thunderbolt-porten, der kan levere op til 96 W til en MacBook, så denne kan lades op.

Studio Display fås fra 13.999 uden nanotekstur-glas. Vil du have dette med, skal du lægge 16.999 kroner. Prisen på den ekstra fod er endnu ikke offentliggjort. Du kan bestille Studio Display nu med levering 18/3.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.