Forside * Featured

Mac Studio er Apples nye, lille kraftværk til de kreative

-

Hvis dit arbejde kræver masser af CPU-muskler, har Apple nu lanceret en fin, lille maskine, der kan sætte skub i tingene.

Mac Mini har især været populær hos folk, der enten som en hobby eller professionelt arbejder kreativt. Grafikdesignere, amatør-filminstruktører og musikere har især efter overgangen til Apple Silicon-chips taget Mac Mini til sig, hvis de ikke har behov for den helt store, professionelle Mac Pro med den femcifrede pris.

Det er ikke gået Apples næse forbi, og firmaet har derfor nu annonceret en ny maskine, der er rettet mod dette segment. Den hedder naturligvis Mac Studio og er konfigureret efter dens publikum. Og den ligner en høj udgave af en Mac Mini.

Annonce:

Mac Studio fås enten med den Apple Silicon-chip, der indtil i dag var den kraftigste chip i Apples portefølje, M1 Max, eller med den nye M1 Ultra.

På ydersiden er der – ganske som vi er vant til fra Mac Mini – masser af forbindelsesmuligheder. Der sidder fire Thunderbolt 4-porte bagpå og to USB-A-porte. Derudover sidder der to USB-C-stik på fronten, der flankeres af en SD-kortlæser.

Hurtigere end Mac Pro

Bagpå sidder der også en Ethernet-port og et mini-jackstik, der ligesom på de nyeste MacBook Pro-modeller kan understøtte højimpedans-hovedtelefoner. Og så sidder der naturligvis et HDMI-stik.

Med de fire Thunderbolt-stik og HDMI-stikket kan Mac Studio håndtere fire skærme og et 4K-tv samtidig, lover Apple. Det vil gøre mange spildesignere og videoproduktions-arbejdere glade, og det gælder for både den billigere model med M1 Max og den dyre model med M1 Ultra.

Hvor hurtig er den så, den nye lille maskine? Lad os bare sige, at man nok skal tænke sig rigtig godt om, før man investerer i en Mac Pro. Max Studio med M1 Max-chippen er nemlig op til 50% hurtigere end en Mac Pro med 16 kerner på CPU’en og leverer 3.4x hurtigere grafikydelse end en Mac Pro med Radeon W5700X-grafikkort.

Denne ydelse bliver naturligvis skruet endnu højere op, når der kommer en M1 Ultra-chip i maskinen. Her kører CPU’en i Mac Studio 90% hurtigere end en Mac Pro med 16 kerner på CPU’en og 60% hurtigere end en Mac Pro med en 28-kerners Xeon-chip fra Intel ombord. Og den er endda 80% hurtigere på GPU’en end den hurtigste Mac Pro.

Stadig dyr

Med M1 Max-udgaven af Mac Studio kan du bruge op til 64GB unified memory på GPU’en, mens M1 Ultra-modellen kan bestykkes med M1 Ultra’ens maksimale grafikhukommelse, 128GB unified. Mac Studio kan fås med op til 8TB SSD-lagerplads, med op til 7,4GB/s overførselshastighed.

Men hvis du stadig gerne vil holde dig nede i et overkommeligt prisniveau og kun er kreativ på hobbyplanet, skal du måske kigge mere mod Mac Mini end Mac Studio. Selv om Mac Studio er en del billigere end Mac Pro, når man kigger på ydelse i forhold til prisen, er der stadig tale om dyre maskiner – især taget i betragtning, at hverken skærm eller keyboard/mus følger med.

Den ”billige” M1 Max-version af Mac Studio koster fra 17.999, mens du skal helt op på 35.999, hvis du vil have en Mac Studio med M1 Ultra-chip. De kan bestilles nu med levering 18/3.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.