Forside Nyheder

Den populære YouTube-app Vanced tvinges til nedlukning

-

App’en kunne vise YouTube-videoer uden irriterende reklamer, hvilket formentlig har fået Google til at kræve app’en lukket ned – selv om det sidste endnu ikke er bekræftet.

Hvis du har downloadet Vanced til din Android-smartphone, skal du nok prøve at gøre alt for at app’en forbliver på den. Du kommer nemlig efter al sandsynlighed ikke til at kunne downloade den igen.

Annonce:

Vanced-projektet bliver nemlig nu lukket ned, og download-links på appens officielle website vil blive fjernet. Det skriver folkene bag app’en i en meddelelse på Telegram. Hvis du kender Vanced havde du måske set denne udvikling komme.

Hvis du ikke kender app’en, så var der tale om en app, der kunne afspille YouTube-videoer uden reklamer – også selv om du ikke har et premium-abonnement på Googles videotjeneste (“Advanced” – “Ad” = “Vanced”). Det siger jo nok sig selv, at Google ikke var specielt tilfredse med at en tredjeparts-app på den måde kunne omgå YouTubes primære forretningsmodel.

Der er ingen tvivl om at reklamerne er blevet mere påtrængende på YouTube og netop derfor begynder apps som Vanced at dukke op. Men Google har altså hammeren klar og vil lade den falde på alle, der prøver at give brugerne mulighed for at snyde systemet.

Også populær hos Samsung

Eller det virker i hvert fald sådan. Google har ikke meldt noget ud officielt, og folkene bag Vanced har heller ikke bekræftet, at det er pres fra Google, der nu får dem til at droppe hele projektet og lukke det ned.

Vanced-holdet har dog i den ovennævnte Telegram-meddelelse erkendt, at projektet lukkes ned af ”juridiske årsager som vi ikke er herre over”. Det kan jo så næsten ikke være andet end juridisk pres fra Google, der er tale om.

Folkene bag Vanced takker også ærbødigst for støtten fra brugerne henover de seneste år. Det står ikke helt klart, hvor mange brugere, der nåede at downloade og installere Vanced. Men tilsyneladende nåede app’en at blive ret populær.

For eksempel hos Samsung, der tilsyneladende viste Vanced frem som værende installeret på en Samsung-telefon, da de præsenterede Galaxy Watch 4 og de nye Z Flip3- og Z Fold3-telefoner i august sidste år.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.