Forside Nyheder

Apple annoncerer M1 Ultra til de mest krævende

-

M1 Ultra er den nye topmodel i Apple Silicon-familien og er især rettet mod folk med stort behov for cyklusser.

De fleste havde forventet, at Apple ville annoncere M2 på deres hardware-event i dag. I stedet fik vi M1 Ultra, et nyt medlem af M1-familien. M1 Ultra er en videreudvikling af M1 Max. Det viser sig nemlig, at M1 Max havde en hemmelighed.

Annonce:

Apple havde ikke nævnt UltraFusion, der var indbygget i M1 Max, som er Apples teknologi til sammenkobling af chips i chipsets. Det har givet Apple mulighed for at koble to M1 Max’er sammen. Og det er M1 Ultra.

UltraFusion giver en dataoverførselshastighed inde i chippen på 2.5TB/s og kan overføre data mellem RAM og CPU ved op til 800 GB/s. Der sidder 114 milliarder transistorer i M1 Ultra, hvilket er syv gange så mange, som der sidder i M1-chippen.

 

Størrelsesforhold på M1, M1 Pro, M1 Max og M1 Ultra

 

Det er tilfældet, fordi M1 Ultra har hele 20 kerner på CPU-siden, 16 højtydende og 4 strømeffektive kerner. På GPU-siden er M1 Ultra naturligvis også hurtigere end M1, helt op til otte gange så hurtig. Der sidder hele 64 kerner på GPU’en i M1 Ultra. Der er også sat fokus på Media Engine-delen, hvilket især er vigtigt for M1 Ultras rolle i den nylancerede Mac Studio.

GPU’en kan også håndtere op til 128GB Unified memory. Det siger sig selv, at især de kreative folk, der bruger Macs til hobby eller arbejde vil blive glade for M1 Ultra, og derfor er den også tilgængelig i den nye Mac Studio-maskine, som Apple netop har annonceret.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.