Forside * Featured

Apples WWDC 2022 bliver online fra den 6. juni

-
Apple bruger Swift-logoet til at illustrere invitationen til WWDC 2022, så programmeingssproget får formentlig ekstra fokus i år (Foto: Apple)

Ligesom de sidste to konferencer bliver WWDC i år gratis at deltage i, hvilket man kan gøre via nettet.

Apple har netop meddelt, at de planlægger at køre årets WWDC (World Wide Developer’s Conference) på samme vilkår som i 2020 og 2021. Det betyder, at årets udviklerkonference bliver gratis at deltage i, og at det hele foregår online 6-10. juni.

Få udvalgte udviklere og partnere får dog mulighed for at sætte sig i Steve Jobs Theater på Apples campus i Cupertino og overvære åbningskeynoten, ligesom den såkaldte ’State of the Union’-præsentation vil have enkelte folk på tilskuerpladserne.

Annonce:

’State of the Union’-præsentationen er den mere tekniske gennemgang af årets nyheder, der følger åbningskeynoten, der ofte også følges af Apple-fans på forbruger-niveauet og som måske ikke har helt så meget behov for at vide, hvordan de nye tiltag implementeres.

Selve åbningskeynoten 6. juni ser ud til at komme til at indeholde det sædvanlige, hvis man skal tro Apples pressemeddelelse. Her nævner firmaet specifikt at de seneste innovationer i iOS, iPadOS, macOS, watchOS og tvOS vil blive vist frem. Som illustration bruger Apple logoet fra deres programmeringssprog Swift, som især unge studerende opfordres til at bruge til at skabe apps med.

Formentlig ingen hardware i år

WWDC-åbningskeynoten er som regel helliget nyheder på Apples software-platforme, så når firmaet ligefrem remser sine platforme op på den måde, er det lidt dobbeltkonfekt. Det kan tolkes som at der er så mange nyheder på området, at der ikke bliver plads til noget andet. Altså ingen hardware-nyheder.

Det er da også kun sjældent, at Apple annoncerer hardware-nyheder under WWDC-keynoten. Sidst de gjorde det, var i 2019, hvor de vidste en ny Mac Pro og et nyt Pro Display XDR frem. Omvendt har WWDC tidligere rummet nogle store hardware-annonceringer. Det var for eksempel på WWDC, at Apple i 2005 meddelte, at de ville begynde at bruge Intel-CPU’er.

Det var også på WWDC at iPhone 3GS blev annonceret i 2009 og iPhone 4 blev annonceret i 2010. I det sidste årti har Apple annonceret nye Macs på WWDC i 2012, 2013, 2017 og 2019. Men det forventes altså ikke, at der annonceres noget nyt hardware i år.

At Apple afholder konferencen virtuelt og med gratis deltagelse, betyder at hobby-udviklere, der tidligere ikke har haft råd eller tid til at tage til WWDC, nu kan deltage i special-sessions om deres interesseområder. Disse bliver nemlig også tilgængelige online, ligesom de har været i de sidste to år.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.