Forside Produkter Auto

Android Auto gør klar til større skærme i bilen

-
(Foto: Google)

Split-screen bliver standard og Google Assistant bliver mere brugbar under kørslen.

Som vi skrev igår afholder Google i disse dage deres I/O-udviklerkonference. Denne har allerede budt på en afsløring af Googles første smartur under Pixel-navnet, samt to nye smartphones, Pixel 7 og Pro 7. Disse får følgeskab af et nyt sæt Pixel Buds, der nu har ANC ombord.

Men Pixel-porteføljen er ikke den eneste af Googles produktlinjer, hvor der sker noget. En række mindre sessions følger op på keynoten i går, herunder en session, der fokuserer på Android Auto.

Annonce:

Her kommer der også en række spændende nyheder i løbet af de næste måneder. Den største handler nok om, hvordan Android Auto vil håndtere de voksende skærme i biler. Et nyt, responsivt layout vil tilpasse sig skærmen i en ny bil, uanset, hvor stor den er, og hvilket format, den har.

Det interessante i den sammenhæng for alle de Android-ejere, der ikke har tænkt sig at skifte bil foreløbig, er at splitscreen-formatet, som nogle bilejere allerede har adgang til, bliver standard.

Hænderne bliver på rattet

Det betyder, at man for eksempel ikke længere skal navigere væk fra Google Maps for at tjekke den SMS, der lige er rullet ind. I stedet kan man lytte til en oplæsning af beskeden direkte fra et separat vindue.

Ligeledes kan man styre musik- eller podcast-afspilningen i et lille vindue i stedet for at skulle skifte over til f.eks. Spotify. Som det er nu, er apps, der kører i baggrunden, kun vist som en lille stribe i bunden af skærmen.

Google Assistant får også nye funktioner til bilen. Den vil f.eks. proaktivt spørge, om den skal ringe tilbage til en person, hvis opkald, du lige har mistet. Den kan også automatisk spørge, om den skal SMS’e din ankomsttid til mennesker, du ofte kommunikerer med. Alt sammen for at sikre, at du holder hænderne på rattet, naturligvis.

(Animation/GIF: Google)

Google laver ud over Android Auto også Android Automotive, der er en slags præ-installeret version af Android Auto, og som ikke kræver nogen telefon. Den kører i stedet på bilens instrumentbræt-computer og er blandt andet tilgængelig i visse modeller fra Volvo og Ford.

Tidligere har Google annonceret, at man snart vil kunne streame YouTube-videoer på Android Automotive (når bilen er parkeret, naturligvis). YouTube får nu følgeskab af to tredjeparts-tjenester, Tubi TV og Epix Now. Det peger i retning af, at der er mulighed for at nogle af de større videostreamingtjenester også kommer ombord på et tidspunkt.

Annonce:
Forrige artikelOfficielt: Nu kommer Sony WH-1000XM5
Næste artikelKef LS60 Wireless: High end alt-i-et anlæg
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.