Forside * Nyheder

Apple-skuffeselskab registrerer ’realityOS’ som varemærke

-
Designeren Antonio De Rosa tror, Apples kommende headset kommer til at se således ud (Mock-up: Antonio De Rosa)

Med bittesmå skridt nærmer Apple sig en afsløring af sine xR-planer. Men vi skal næppe forvente at se et headset ved WWDC-keynoten 6. juni

Har du nogensinde hørt om Silicon Valley-firmaet Realityo Systems? Nej? Har du så hørt om Yosemite Research LLC? Heller ikke? Det er nok meget forståeligt, for disse er blot skuffeselskaber, som ikke i sig selv har produceret nogle spændende produkter eller innovationer.

Men du har garanteret hørt om firmaet, der står bag såvel Realityo Systems og Yosemite Research LLC. Det er nemlig Apple. Eller rettere: Vi ved, at Yosemite Research LLC er et Apple-skuffeselskab, for Cupertino-firmaet har benyttet netop dette skuffeselskab til at registrere en række macOS-versioner som varemærker (herunder, som du nok har gættet, Yosemite, men også Big Sur og Monterey).

Annonce:

Yosemite Research LLCs adresse er den samme som den nye spiller på banen, Realityo Systems. De har ifølge 9to5Mac begge til huse hos et tredjeparts-firma, Corporation Trust Center, der lever af netop at registrere varemærker, og har Apple som kunde. Af samme grund tiltrækker det sig en del opmærksomhed, når Realityo Systems pludselig registrerer varemærket ’realityOS’, sådan som The Verge-medarbejderen Peter Ortolani opdagede for nylig.

For selv om, der teoretisk set kunne være tale om et helt fjerde firma, der bruger Corporation Trust Center til at registrere et meget Apple-lignende navn, så er dette ikke ret sandsynligt. For det første ville Corporation Trust Center formentlig ikke have Apple som kunde ret meget længere, hvis varemærke-registranten lod dette ske.

Træder først i kraft efter keynote

For det andet er det ikke bare navnet, der ligner. Varemærkeregistreringen af ’realityOS’ er sket flere steder over hele verden samtidig, og i nogle af ansøgningerne er der sendt et logo med. Og det logo benytter Apples egen, proprietære font, som de kalder San Francisco. Hvis et firma, der ikke hedder Apple, besluttede sig for at gøre dette, ville det nok udløse et større sagsanlæg.

Realityo Systems bruger sjovt nok Apples egen, proprietære ‘San Francisco’-font i flere af sine ansøgninger (Foto: Screenshot)

For det tredje passer det godt ind i, hvad vi tidligere har hørt om Apples brugerinterface til sine kommende AR/VR/MR-produkter. Vi har tidligere skrevet om ’rOS’, der jo sagtens kan være en forkortelse for realityOS. Og derudover fandt udviklere netop referencer til ’realityOS’ i Apple-kode helt tilbage i februar.

Endelig er der noget historik, der passer. Det var kun få dage før WWDC sidste år, at Apple registrerede macOS Monterey som varemærke via Yosemite Research LLC og Corporation Trust Center. Og nu dukker disse varemærkeregistreringer atter op kun få dage før WWDC. Det kunne jo godt være et tegn på, at rOS/realityOS kommer til at blive officielt lanceret på WWDC mellem d. 6. og 10. juni.

En ting, der måske taler imod dette, er at nogle af registreringerne først træder i kraft 8. juni. Med andre ord ville det måske være risikabelt for Apple at bruge keynoten 6. juni til at offentliggøre softwaren til sit kommende headset.

Og selv om realityOS skulle gå hen og blive vist frem i en eller anden grad, er der ikke mange, der forventer, at der følger et headset med. Mark Gurman fra Bloomberg, der har kilderne i orden hos Apple, skriver f.eks. i sit seneste nyhedsbrev, at Apple ikke har planer om at vise headsettet frem. Men måske en smagsprøve på softwaren, i det mindste? Man har lov at håbe.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.