Forside * Featured

Nu begynder udstedelsen af de nye e-pas

-
Foto: Veridos

Borgere i Danmark, Grønland og Færøerne, der søger om pas, vil modtage Kongeriget Danmarks nye e-pas.

Navnet til trods er der ikke tale om en pas-app. Danmarks nye e-pas er elektronisk læsbart, som det er tilfældet med den tidligere generation, men indeholder flere muligheder og informationer.

Borgere i Danmark, Grønland og Færøerne, som søger om pas, vil modtage Kongeriget Danmarks nye e-pas. Det avancerede dokument opfylder de højeste sikkerhedsstandarder i EU samt International Civil Aviation Organisation (ICAO) og består af 32 sider, heriblandt en polycarbonatdataside med en elektronisk chip. Det fortæller producenten Veridos i en udmelding.

Annonce:

De sikkerhedsoptimerede rejsedokumenter fremstilles og personaliseres af Veridos, en førende global udbyder af identitetsløsninger, og de danske ID-specialister idpeople.

 

Foto: Veridos

 

De nye pas indeholder i alt fire billeder af indehaveren, herunder et standardportræt, et foto i et semitransparent vindue og et farvefoto, der er placeret over for datasiden.

Det fjerde foto er tilknyttet Veridos-sikkerhedsfunktionen Fuse-ID. Desuden bruger passene den avancerede Magic-ID-multibilledteknologi, som viser en vikingedragefigur kaldet Gribedyret, der bevæger sig, når den ses fra forskellige vinkler.

Det historiske tema og de velkendte designmotiver fra de seneste 20 år bevares i de nye pas. Som det gennemgående motiv vises fortsat Jellingestenene, der skaber en stærk forbindelse til grundlæggelsen af den danske nationalstat.

Derudover har hver enkelt viseringsside sit eget særlige layout med omridset af de velkendte danske øer i baggrunden. Ved brug af UV-lys lyser øerne op, som om du flyver over dem i et fly om natten og ser lyset fra byerne.

Danmark udsteder i alt otte typer pas: dansk, grønlandsk og færøsk nationalitetspas, diplomatpas, tjenestepas, fremmedpas, konventionspas og provisorisk pas.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.