Forside * Nyheder

Netflix kan være på vej til at købe Roku

-

Der går vilde rygter om at streaminggiganten er på vej ind på hardware- og brugerfladet-markedet.

Indtil nu har der ikke stået Netflix på ret meget hardware. De få undtagelser er Netflix egne servere, som de giver gratis til internetudbyderne for at mindske netværksafstanden til kunderne. Og så naturligvis de fjernbetjeninger, der har en Netflix-knap ombord.

De sidstnævnte finder man typisk på fjernbetjeninger til streaming-bokse og -dongles, inklusive NVIDIA Shield samt, ikke mindst, en af verdens bedst sælgende porteføljer af streaming-devices, nemlig Roku.

Annonce:

Roku har haft pæn succes med både at sælge sine bokse og dongles, men er også lykkedes med at få Roku-softwaren ombord hos en række kinesiske smart-TV-brands, herunder TCL og HiSense. Det har fået Roku-platformen udbredt til en række lande, hvor Roku-boksene ellers ikke har været storsællerter.

Det gælder dog ikke Danmark, hvor f.eks. TCL-skærme nu typisk kommer med Google TV, og hvor Roku-sticks og -bokse ikke er tilgængelige officielt. Disse kan dog typisk købes gennem udenlandske webshops eller parallelimport.

Alligevel er det lykkedes for Roku at indtage en tredjeplads, når det gælder Roku-platformens markedsandel. Kun Tizen og webOS bliver brugt af flere mennesker, hvilket naturligvis skyldes, at Samsung og LG dominerer markedet for smart-TV. Det skal da også siges, at Roku deler tredjepladsen med Amazons Fire TV-platform og Sony PlayStation.

Aktieværdi skød i vejret

Hvis Netflix derfor skulle købe sig ind på en hardware-/brugerflade-platform, skulle det jo nok være Roku. Netflix er trods alt ikke så store, at de kan købe Samsung, LG, Amazon eller Sony. Men der var ikke ret mange, der havde forventet, at Netflix ville gå den vej, og slet ikke på et tidspunkt, hvor de er begyndt at bløde abonnenter.

Alligevel begyndte rygtet om netop sådan en handel at svirre temmelig højlydt onsdag aften dansk tid. Det skyldtes at Business Insider havde fået nys om at Rokus ansatte pludselig var blevet forment adgang til at købe aktier i firmaet. Den slags sker normalt kun før en overtagelse bliver offentliggjort og er en forholdsregel, der skal forhindre insider-handel.

At det netop skulle være Netflix, der er køberen, baserer Business Insider på rapporter om ”interne samtaler”, der angiveligt pågår hos Roku. Kabel- og Internetgiganten Comcast, der også ejer NBC Universal, har tidligere været i forhandlinger med Roku om et opkøb, men det blev aldrig til noget.

Det vil være et godt tidspunkt for Netflix at købe Roku på. Til trods for at platformen har en ret stort markedsandel, firmaets størrelse taget i betragtning, er Rokus aktieværdi styrtdykket over det seneste års tid. Interessen for streamingboksene falder i takt med at softwaren i smart-TV bliver bedre og bedre, og selv om Roku er lykkedes med at komme ombord i en række TV-modeller, er dette altså ikke sket på globalt plan. Da rygterne begyndte at svirre, skød Rokus aktieværdi i vejret med 7%.

Netflix ville således kunne købe Roku for omkring 13 milliarder dollar, anslår 9to5Google, der også vurderer, at Google kunne blive en uventet vinder, hvis købet går igennem. Google TV vil nemlig i givet fald være den eneste platform, der ikke enten er koblet til et bestemt stykke hardware eller til en større streamingtjeneste. Platformen kunne således blive det foretrukne valg for entusiaster, der sætter pris på uafhængighed.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.