Forside * Nyheder

Se Nothings første smartphone her

-
(Foto: Marques Brownlee / Screenshot)

Et innovativt lysdesign bliver en af de features, der skal skille OnePlus-stifteren Carl Peis smartphone ud fra mængden.

Da OnePlus-stifteren Carl Pei forlod den kinesiske smartphone-producent og stiftede sit eget tech-firma med det flabede navn Nothing, forventede de fleste nok noget innovativt. Men der var ikke ret meget innovativt over firmaets første produkt.

Nothing debuterede på gadget-fronten med et par trådløse øretelefoner, der allermest udmærkede sig ved at være gennemsigtige flere steder, noget som Nothing angiveligt har tænkt sig at gennemføre som et design-tema på de fleste af sine produkter.

Annonce:

De fleste har dog nok valgt at vente med at bedømme Nothing som brand, før Carl Pei har sluppet sin første smartphone løs. Det er trods alt det, manden er blevet kendt på, da han i sin tid var medstifter på OnePlus. Og nu ved vi, at den officielle lancering af Nothings første smartphone, der har det passende spartanske navn ’Phone 1’, bliver offentliggjort 12. juli (i stedet for i foråret, som det ellers var rygtedes)

Men Carl Pei ved godt, at der skal en hel del til for at få opmærksomhed i dagens smartphone-marked. Derfor har Nothing ikke holdt tilbage med at vise Phone 1 frem, i hvert fald når det gælder det ydre design med mere. Vi ved stadig ikke andet om det indvendige end at Phone 1 bliver baseret på en Snapdragon-processor og får Android-varianten Nothing OS om bord.

900 LED’er på bagsiden

Nu er der imidlertid begyndt at dukke videoer op, der viser Phone 1s design bagpå (som jo efterhånden er størstedelen af en smartphones design, eftersom de fleste skærme nu går til kanten og ligner hinanden). Og her kan vi se en af de features, der kommer til at skille Phone 1 ud fra mængden.

(Foto: Nothing)

Det drejer sig om et sindrigt mønster af LED’er, der skal signalere forskellige ting til brugeren. Akkurat ligesom LED’er bagpå telefoner allerede bliver brugt til f.eks. at signalere, når nogen ringer, når telefonen lader op, eller når der er notifikationer, der bør tjekkes. Det sker bare i noget større og mere dekorativ skala, og med synligere signalforskelle.

Nothing kalder LED-mønstret, der består af over 900 små LED’er, for deres ’Glyph interface’, og det betyder, at der er ting, interfacet kan, som almindelige LED-blink bagpå andre smartphones ikke kan. For eksempel kan den nederste LED-stribe vise, hvor langt opladningsprocessen er nået og hvor meget strøm, der er tilført telefonen.

Mere end blot LED-flash

Tilsvarende lyser den lettere ovale figur i midten op, når telefonen lader trådløst op, eller når f.eks. et par trådløse øretelefoner lader op fra telefonen via reverse wireless charging. Hele LED-mønstret kan lyse op, når der er nye notifikationer, og alle 10 indbyggede ringetoner kan også aktivere de mange LED’er på forskellige måder.

Endelig – og det er måske nok noget af det, der kan gøre Phone 1 interessant for yngre smartphonebrugere – så kan hele LED-mønstret også tændes og bruges som lampe, hvis bagkameraet bruges til optagelse af videoer til TikTok, YouTube og Instagram. Det skaber formentlig bedre lys til videooptagelser end det skarpe lys fra en LED-flash, der er tændt hele tiden.

Men, som man kan se i nedenstående video fra YouTuberen Marques Brownlee, har Nothing ikke glemt at gøre dele af telefonen gennemsigtig, og den har en iPhone-agtig alu-kant. Det kunne man også se, da Nothing Phone 1 blev teaset af firmaet via PR-billeder i sidste uge (se ovenfor), samt via videoer på Twitter.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.