Forside * Featured

TEST: Sony WH1000XM5 – Stadig bedst til aktiv støjreduktion

-

Der er stadig ingen over Sony når det gælder aktiv støjreduktion, men når det gælder lyd, så er feltet blevet bredere. Vi har testet Sony WH1000XM5, som er næste generation af de populære Sony hovedtelefoner.

Sony er klar med næste generation af deres super populære hovedtelefoner i serien WH1000. Den nye hedder WH1000XM5, og kommer med både nyt design, højere pris og bedre støjreduktion. Til gengæld har Sony ikke løftet batteritiden.

Vi har testet Sony WH1000XM5, og her er hvad vi synes.

Annonce:

 

Udpakning, design og installation

Sony WH1000XM5 kommer i en æske, der indeholder en lille taske, der indeholder selve hovedtelefonerne. Et mini-jack kabel på 1,2 meter, samt et lille USB-A til USB-C kabel til opladning.

 

Inde i bæretasken, der er lavet af stof, er der et lille rum, hvor du kan gemme de to medfølgende kabler, og tasken kan samtidigt beskytte hovedtelefonerne mod ridser og knæk, hvis du har dem med i en rygsæk.

 

Designet er ændret totalt i forholde til tidligere versioner af WH1000 familien, og det er enten noget du kan lide eller lære at leve med. Personligt kan jeg godt lide det nye design, der gør dem lettere og mere yndefulde at se på, hvor de gamle modeller var mere kantede i min optik.

 

Bøjlen over hovedet er blevet tyndere, og mere rund, og så er den meget blød på både over og underside. På venstre ørekop finder man knap til at tænde/slukke hovedtelefonen, og det er den samme knap man bruger til at slå bluetooth i pair-mode, hvis man skal forbinde til en ny enhed. Og så er der en knap til at slå aktiv støjreduktion til og fra, men du kan også bare vælge at holde hænderne over ørekopperne, så kan du høre hvad der sker omkring dig, mens du har hænderne i den position.

 

På højre ørekop er der et USB-C stik så du kan oplade høretelefonerne. På siderne af begge ørekopper er der touchsensorer, som kan bruges til både at ændre lydstyrke og starte og stoppe musik. De kræver en del tilvænning, og er ikke super godt dokumenteret i den medfølgende app.

Tilslutning af Sony WH1000XM5 sker ved at du sætter hovedtelefonen i pair mode, og så forbinder du til den enhed du ønsker at forbinde til – På Sony WH1000XM5 har mulighed for at forbinde til to enheder samtidigt. Det skal dog aktivt slås til inden i den medfølgende Sony app, som findes til både Android og iOS.

Du kan få Sony WH1000XM5 i to farver Premium Silver og Sort. Vi testede modellen i sort, og det er også den vi foretrækker. Sony WH1000XM hovedtelefonerne vejer ca. 250 gram, og kommer desværre ikke med nogen IP certificering, så de skal ikke bæres i regnen.

 

Hvordan lyder Sony WH1000XM5?

Sony WH1000XM5 er jo tronfølger til de hovedtelefoner vi bruger som reference når det gælder trådløse hovedtelefoner med aktiv støjreduktion. Og lad os bare slå fast, at hvis du vil have den bedste aktive støjreduktion på markedet, så er det stadig Sony du i vores øjne skal kigge efter. Når det gælder fjernelse af støj, uanset om det er kontorlarm, flystøj (testet med simulator), trafikstøj og støj i almindelighed, så fungerer det bare rigtigt godt på WH1000XM5.

Sony WH1000XM5 drives af Sony’s egen NC-Cancelling processor QN1, og så har den yderligere et chipset og en række mikrofoner til at skabe den bedste støjreduktion på markedet. Sony WH1000XM5 kommer også med Sony’s DSSE Extreme funktionalitet, der skulle gøre komprimeret lyd endnu bedre.

Inde i hovedtelefonerne finder man 30mm drivere, der giver en god og bred lyd, og der er plads til både diskant, mellemtone og bas. Det giver et utroligt godt lydbillede uanset hvad musik du smider efter den. Men du skal huske at Sony lever højt især på deres bas, og du får virkeligt rigeligt med bund i lyden hvis det er det du ønsker. Det er naturligvis noget du kan justere, men for dem som vil have Sony’s lyd der er de faktisk sat perfekt fra fabrikken.

Som altid tester vi med en bred vifte af musik. Vores yndlings-album til test er Caverna Magica fra Andreas Vollenweider, der fik mere end ét gennemlyt. Men også dance-musik og klassisk fik et langt lyt. . Vi testede også podcast, og så brugte vi også Sony WH1000XM5 til videomøder, og oplevede ikke forsinkelser på samtale i videoopkald, og lyden gik godt og klart igennem.

Sammenligner vi med Technics EAH-A800 som vi testede for nyligt, så synes jeg at Sony WH1000XM5 vinder på støjreduktion, mens hvis lyden er vigtig, så er Technics mere blød i sin lyd, men det er klart en reference, for uanset så er begge hovedtelefoner i en klasse for sig selv når det gælder bluetooth hovedtelefoner.

På mikrofonsiden er Sony WH1000XM5 også godt kørende – Jeg har testet dem i videomøder og også i telefonopkald lyder de godt – Men her er deres støjreduktion ikke på par med f.eks. Technics EAH-A800. Men klart i den bedre klasse.

Men Sony WH1000XM5 lyden er mere end godkendt.

 

Sindsyg god bærekomfort

Det nye design skal nok skuffe nogen, men når det er sagt, så er bærekomforten på de nye XM5 væsentlig bedre end på de tidligere XM modeller. De sidder godt tæt om øret, og for sådan nogle som mig med briller mærkes der ikke ekstraordinært pres på brillearmene.

Til gengæld er jeg skuffet over at Sony ikke har fundet plads til at få skabt en IP certificering, der som det mindste gør man kan bære dem i regnvejr, og da der ikke er nogen, tør vi ikke engang teste det, selvom vejret under testen har budt på rig lejelighed for at prøve det.

 

Skuffende at batteritiden stadig kun er 30 timer med støjreduktion på

Et andet sted de nye Sony WH1000XM5 skuffer er på batteritiden. Det lyder godt nok åndsvagt når de nu tilbyder 30 timer med aktiv støjreduktion, og det er jo nok til at nå nærmest alle steder på jorden i fly uden opladning. Men det er ikke en forbedring i forhold til forgængeren, og man burde forvente mindst 4-6 timer mere, men når det er sagt så er 30 timer med ANC og hele 40 timer uden ANC godkendt.

Løber man tør for batteri, skal Sony WH1000XM5 bruge 3,5 timer for at nå en fuld opladning.

Sony WH1000XM5 kommer med Bluetooth 5.2, og har en god og effektiv rækkevidde på omkring 10 meter uden du oplever udfald. Den understøtter A2DP, AVRCP, HFP, HSP profiler og SBC, AAC, LDAC kodeks.

 

App’en er stedet hvor du sætter de fleste funktioner op

Sony’s Headphones app, bruges til at sætte lyd og funktionalitet på hovedtelefonerne, og under testen kom der også en firmwareopdatering til hovedtelefonerne, som den klarede på omkring 30-40 min. (Det meste tid download og overførsel til hovedtelefonerne).

I appen sætter du også touch – og Speak-to-Chat funktionalitet op. Så hvis du åbner munden så kan app’en sørge for at pause musikken mens du taler. Det er smart, du skal bare sørge for ikke at synge med på numrene.

Det er også i app’en du kan sætte Sony’s 360 graders audio op. Ligesom det er i app’en du har en equalizer hvor du kan sætte lyden efter dit eget behov.

 

Konklusion – Sony har stadig den bedste støjreduktion

Der er ingen tvivl. Sony er stadig kongen over aktiv støjreduktion. Du får med Sony WH1000XM5 den bedste lyd kombineret med aktiv støjreduktion.

Eneste anker jeg har på de nye WH1000XM5 er den manglende IP certificering, og så en lille skuffelse over at det ikke er lykkedes at klemme mere batteritid ind i den nye model.

Men når det er sagt kan vi kun give Sony WH1000XM5 top-karakter for lyd, design og trådløs funktionalitet. Har du allerede XM4 modellen bør du overveje om du skal opgradere, men er du i markedet for et sæt top-model trådløse hovedtelefoner, og har du de 3.800,- DKK som de koster, så kan du godt købe Sony WH1000XM5. Hvis du vil spare lidt, så er Sony WH1000XM4 stadig rigtig gode, og kan fås billigere lige nu.

 

Pris og levering

Sony WH1000XM5 er på markedet nu, og koster ca. 3.800 DKK. Du kan se bedste dagspris her. Sony WH1000XM5 fås i Silver og Sort.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.