Forside Indhold og distribution Film

Netflix vil give ’The Gray Man’ sit eget univers

-
(Foto: Netflix)

Den dyreste Netflix-film nogensinde får nu to fortsættelser, hvoraf den ene igen er instrueret af Russo-brødrene.

Der er ingen tvivl om, at Russo-brødrene kan håndtere store filmbudgetter for højlydte actionfilm med masser af effektskud. De to brødre stod trods alt bag ’Avengers: Infinity War’ og ’Avengers: Endgame’, der stadig er på listen over de mest indbringende film i historien.

I fredags fik verden så at se, hvordan de håndterer en anden genre, nemlig den internationale spionthriller. ’The Gray Man’ har Ryan Gosling, Chris Evans og Ana de Armas i hovedrollerne, og selv om Netflix ikke har haft behov for at bruge ret mange penge på markedsføringen af den, er den allerede en succes, ser det ud til.

Annonce:

Selv om Netflix ikke har meldt noget ud om antal seere eller antal timer, folk har brugt i selskab med filmen (det kommer som regel først efter en uge eller en måned), var filmen nummer ét på platformen i 92 lande rundt om i verden, da den blev tilgængelig i fredags.

Publikum ser også ud til at være glade for filmen, der på Rotten Tomatoes har 91% publikumsscore. De eneste, der ikke er glad er anmelderne, der bl.a. har indvendt, at filmens plot kan skrives bag på et frimærke og kun bliver gjort underholdende af actionscenerne.

To yderligere film på vej

Men da det er sjældent at kommercielle beslutninger i Hollywood bliver taget på baggrund af anmeldernes holdning, har Netflix valgt at følge publikums holdning. Og således har streaminggiganten allerede nu meldt ud, at der kommer en fortsættelse af filmen, hvor såvel filmens instruktører og Ryan Gosling vender tilbage.

Der er ikke meldt noget ud om et lanceringstidspunkt, men ’The Gray Man’ er Netflix’ dyreste film indtil videre med et anslået produktionsbudget på 200 millioner dollar – godt 1,47 mia. kroner. Fortsættelsen bliver næppe billigere at producere, nu hvor forventningerne er sat højt. Men den direkte fortsættelse af filmen er ikke det eneste, Netflix har i posen.

Der kommer også en spin-off-film, der foregår i ’The Gray Man’-universet, men ikke er direkte forbundet med handlingen i ’The Gray Man’. Den bliver skrevet af manuskriptforfatterne bag ’Deadpool’ og ’Zombieland’, Paul Wernick og Rhett Reese, så der skulle være garanti for et godt grin sammen med actionscenerne.

At Netflix på denne måde er i gang med at bygge et univers op omkring ’The Gray Man’ vidner om deres strategi, hvor de har deres helt egne underholdningsbrands. Disse skal med tiden kunne konkurrere med Marvel og Star Wars ovre hos Disney, Harry Potter og DC Comics hos Warner Bros. og så videre.

Et andet led i den strategi er den udvidelse af ’Stranger Things’-universet, som Netflix for nyligt offentliggjorde.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.