Forside * Featured

Tre minutter i Midgård: Her er den fulde The Rings of Power-trailer

-

Traileren bekræfter, at serien kommer til at fokusere på perioden, hvor Sauron begynder sine ondskabsfuldheder i fjerde del af Tolkiens ’Silmarillion’.

Der er Comic-Con i San Diego i disse dage, og det betyder som altid en række paneler og afsløringer af materiale fra kommende film- og TV-oplevelser af den mere fantasifulde art. Og det bliver vel næppe mere Fantasy-agtigt end ’Lord of the Rings’.

Annonce:

Således var Comic-Con rammen om afsløringen af den fulde trailer til Amazons kommende (og endog meget dyre) storserie baseret på Tolkiens univers. Det er ikke så længe siden, at vi fik en teaser at se, men nu er den fulde, lange trailer landet.

Den præsenterer os tre minutter i Midgård med klip fra serien med undertitlen ’The Rings of Power’. Serien er en prequel til de begivenheder, der finder sted i de ’Lord of the Rings’-film, Peter Jackson leverede i sin tid, baseret på de mest kendte bøger i J.R.R. Tolkiens forfatterskab.

Således foregår ’The Rings of Power’ tusindvis af år før Frodo drager afsted på sin færd. Serien starter i, hvad Tolkien kaldte den ’Anden Tidsalder’ i Midgårds historie. Som Tolkien-fans vil vide, har serien altså rod i ’Silmarillion’, en samling af værker, der i stil med f.eks. den nordiske mytologi i den ældre Edda fortæller Midgårds historie gennem en række myter og fortællinger.

Det ser umiddelbart ud som om, serien tager udgangspunkt i Silmarillions fjerde del, ’Akallabêth’, der bl.a. fortæller historien om ø-kongeriget Númenor, der blomstrer op og går under i en slags Tolkien-version af Atlantis-myten.

Masser af Fantasy-krigsførelse

Det ved vi fra den officielle omtale af serien fra Amazon, der nævner Númenor og derudover beskriver, hvordan serien begynder ”i en fredfyldt periode” og følger en række ”nye og kendte karakterer”, der bliver konfronteret med ”ondskabens tilbagevenden til Midgård, der havde været frygtet længe”.

Tolkien-nørder på nettet havde før traileren slap ud allerede gættet på, at denne ”ondskab” er mørkets fyrste, Sauron, eftersom han spiller en central rolle i ø-kongerigets fald. Traileren bekræfter dette og det ser netop ud som om serien begynder med afslutningen af den ’Første Tidsalder’, der markeres med slutningen af elvernes krig mod Morgoth.

Denne del af Silmarillion er både fyldt store krigsslag mellem adskillige grupperinger af sagnvæsener, samt magtmanifestationer af den størrelse, der ændrer verden i den mest bogstavelige og fysiske forstand.

Det passer ret godt med traileren, der viser nogle ret imponerende og smukke scener fra midgår, men men også giver os masser af episk Fantasy-krigsførelse med elver-prinsessen Galadriel og elverkrigeren Arondir i spidsen. Og så dværge, naturligvis.

’The Lord of the Rings: The Rings of Power’ får premiere på Amazon Prime 2. september.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.