Forside * Featured

Bedste Sonos lyd til dato: Optimo er nye Dolby Atmos Audio-højttalere

-
Cirka sådan ser Sonos Optimo 2 ud. Rendering af Alex Castro / The Verge

Optimo 2 kan blive Sonos’ hidtil bedst lydende højttaler og markere et skifte mod Dolby Atmos lyd i multirum musik

Magasinet The Verge kan nu løfte sløret for første Sonos højttaler i en serie som har fået tilnavnet Optimo.

Sonos Optimo 2 bliver den første højttaler i serien, og den markerer et skifte væk fra de klassiske stereo-højttalere til 3D-lyd i Dolby Atmos Audio. Altså som multirum, ikke kun stuealteret.

Annonce:

The Verge har set tidlige billeder af den ny højttaler og ud fra dem fået lavet en rendering som viser formen (billedet ovenfor). Se bort fra farven i renderingen, højttaleren vil sansynligvis komme i de klassiske hvid eller sort finish.

Størrelsen er cirka som en PLAY:5, og i følge de oplysninger magasinet har fået, så bliver det en kandidat til den bedst lydende Sonos-højttaler. Et high-end produkt – i den verden.

Optimo 2 indeholder et arsenal af højttalerenheder, herunder flere, der skyder i forskellige retninger fra under skallen mellem den forreste højttalergitter og bagpladen.

I følge personer med kendskab til produktet indeholder Optimo 2 dobbelt så meget RAM og hele otte gange mere flash-hukommelse end nogen tidligere Sonos-højttaler.

Hvis de nuværende planer holder stik, vil Optimo 2 blive Sonos-højttalernes schweizerkniv. Den vil understøtte musikafspilning via Wi-Fi som alle virksomhedens produkter, men også Bluetooth-lyd. Hidtil har Bluetooth-afspilning været begrænset til bærbar hardware som Move og Roam.

Sonos overvejer også at lade højttaleren få line-in med USB-C for direkte tilslutning til f.eks. en computer.

Højttaleren har mikrofoner til brug for automatisk lydtuning, der kan optimere dens ydeevne i forskellige indstillinger.

Senere får højttaleren følgeskab af Optimo 1 og Optimo 1 SL (uden mikrofoner). Disse vil formentlig kunne indgå i Dolby Atmos multirum, samtidig med at de vil kunne indgå som Atmos baghøjttalere til en soundbar.

Sonos planlægger i den forbindelse en opdatering til deres softwareplatform, som åbner op for nye muligheder og funktioner.

Rygterne fortæller ikke noget om hvornår Optimo 2 ventes klar til markedet.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.