Forside * Nyheder

Bose klar med QuietComfort Earbuds II

-
(Foto: Bose)

En automatisk lydkalibrerings-funktion skal differentiere disse trådløse øretelefoner fra alle de andre.

Det har ikke været nemt at være Bose i de senere år. Firmaet, der engang dominerede støjreduktion i hovedtelefoner fik hård konkurrence, efterhånden som alle de andre mærker også fandt ud af, hvordan ANC fungerede.

Oven i dette kom Bose lidt sent i gang med helt trådløse øretelefoner, og Apple nåede som bekendt at snuppe en stor bid af markedet med AirPods, før mange af de mere gængse mærker i kategorien fik set sig om.

Annonce:

Samtidig har det været småt med innovationerne fra Bose i forhold til tidligere tider, så firmaet har været igennem nogle hårde nedskæringer, der blandt andet betød at alle de dedikerede Bose-butikker i Europa og USA måtte lukke.

Men der er så absolut stadig liv i Bose, og da de endelig kom ud med et par trådløse øretelefoner, var der entusiasme at spore blandt fans og anmeldere. Og nu er de så klar med opfølger-modellen.

Teknologi fra høreapparater

Det er QuietComfort Earbuds II, der holder fast i QuietComfort-brandet som i årevis har været forbundet med avanceret, aktiv støjreduktion. Men Boses ANC-teknologi har nu fået følgeskab af automatisk lydkalibrerings-software, der både justerer støjreduktionen og lydprofilen efter brugerens ører – bogstaveligt talt.

(Foto: Bose)

Teknologien er hentet hos Boses SoundControl-høreapparater og er altså normalt kun at finde i temmelig dyre enheder. Systemet hedder CustomTune og kan måle de akustiske forhold inde i dit øre og sætte lydkvalitet, støjreduktionen og også ambient-lyden derefter. Det tager kun et halvt sekund og processen kan derfor gennemføres hver gang du sætter øretelefonerne i ørerne.

Afhængig af vind og vejr kan dit øre faktisk skrumpe eller vokse en smule, men det kan QuietComfort Earbuds II altså opveje med CustomTune. Ud over CustomTune byder øretelefonerne på seks timers afspilning pr. opladning, og ladeæsken rummer tre opladninger ud over den første. Det tager 20 minutter at få to timers strøm ombord i øretelefonerne.

QuietComfort Earbuds II er omtrent en tredjedel mindre end forgængeren, kommer i første omgang i sort, og kan modstå sved og regn med en IPX4-certificering. De kan forudbestilles nu med levering 29. september, hvor de også kommer i butikkerne. Den danske pris er 2.299 kroner.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.