Forside * Nyheder

Bose fyrer og sadler om til en mere sikker strategi

-
Det var tilsyneladende ikke nok at for Bose at lukke alle sine butikker i 2020. Nu fyrer firmaet igen. (Foto: UKPhoenix79 / CC BY-SA 3.0)

Over hver femte Bose-medarbejder har mistet sit job siden 2019, så nu vil firmaet satse på de kerneprodukter ”der betyder mest for folk”.

Pandemien ramte nogle brancher hårdere end andre. Generelt er de fleste økonomer og finansfolk dog enige om, at mange firmaer med fokus på forbrugerelektronik og andre virksomheder, der tjener penge på folks huse og hjem, oplevede kraftig vækst på grund af Coronaen.

Men selv indenfor disse kategorier var det ikke alle firmaer, der var vindere. Det gik f.eks. ikke ret godt for Bose før pandemien, men det lykkedes ikke et amerikanske lydteknologi-firma at udnytte COVID-19-krisen til at få flere penge på kistebunden.

Annonce:

Tværtimod har Bose kontinuérligt fyret folk på tværs af selskabets globale tilstedeværelse. Således er næsten hver femte Bose-medarbejder blevet fyret i løbet af de sidste to-tre år. I 2019 havde firmaet cirka 9.000 ansatte, i 2022 er det tal reduceret til 7.000. Mange af disse var medarbejdere i firmaets butikker i Europa og USA, der nu alle er lukkede.

En ny fyringsrunde får nu konsekvenser for Boses ambitioner på høreapparat-området. Den sundhedsteknologi-division, der ellers arbejdede med at integrere Boses teknologier i høreapparater er blevet nedlagt.

Lettilgængelige høreapparater floppede

I alt er 245 arbejdspladser blevet nedlagt, og det betyder formentlig også et farvel til den næste generation af Sleepbuds-ørepropperne, der er tilstrækkeligt små og umærkelige til at man kan sove med dem, men som kan levere afslappende new age-musik og naturlyde til at dække over den snorkende partner på den anden side af sengen.

Sleepbuds 3 var ellers allerede i pipelinen, men bliver nu ifølge The Boston Globe ikke til noget. I stedet vil Bose fokusere på de kerneprodukter ”der betyder mest for folk”, siger en talskvinde til det førnævnte nyhedsmedie. Her tænker hun formentlig på de støjreducerende hovedtelefoner med mere, som Bose har været kendte for i mange år.

Det er heller ingen hemmelighed, at Bose har forsøgt sig med en række eksperimenter, der ikke er gået specielt godt. Deres smartbriller, Frames, deler ikke bare navn med Amazons tilsvarende enheder, men har lige så få funktioner.

Bose havde dog en del flere forventninger til sammensmeltningen af kommercielle, trådløse øretelefoner og høreapparater, som de langt fra er alene om at forsøge sig med (Danske Jabra er blandt andet aktive på dette marked gennem GN). Boses SoundControl-modeller var blandt de mere ambitiøse projekter indenfor dette område, og opnåede endda at få dem godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder.

Fordelen ved denne form for høreapparat er, at du ikke behøver at få dem gennem lægen, men kan købe dem på det åbne marked. De er dog med en pris på 850 dollar (cirka 6.000 kroner før danske skatter og afgifter) noget dyrere end gængse øretelefoner, men noget billigere end rigtige høreapparater. Det lader dog til at Bose var for tidligt ude, for SoundControl blev aldrig noget hit.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.