Forside Produkter Mobil

Folk er allerede kreative med Dynamic Island på iPhone 14 Pro

-

En række app-udviklere er allerede begyndt at bruge Apples kamera-camouflage til spil og tamagotchi-kæledyr.

Det ville ikke ligne Apple blot at give efter for presset og skifte fra kamerahak til hulkamera på fronten af deres smartphones uden at gøre noget specielt ud af det. Derfor introducerede de Dynamic Island sammen med Pro- og Pro Max-udgaverne af den nye iPhone 14.

Det lille, ovale felt camouflerer kamera-hullet og TrueDepth-kameraet, hvis ansigtsgenkendelse som bekendt er bydende nødvendigt på iPhone, hvis man ikke vil taste sin kode ind, fordi Apple har droppet Touch ID.

Annonce:

Den pilleformede bar i toppen giver dog samtidig mulighed for forskellige Apple-funktioner såsom beskeder og notifikationer af forskellige art, og den kan også bruges som en art genvejsknap. Men Apple gjorde noget smart ved allerede fra lanceringstidspunktet at åbne Dynamic Island op for tredjepartsudviklere.

Det betyder nemlig, at Dynamic Island bliver en feature i sig selv, og ikke bare en smart designdetalje, der kan dække over TrueDepth-kameraet. Og app-udviklerne har allerede fået kreativiteten op i gear, hvilket to nye måder at bruge Dynamic Island på er gode beviser på.

Kæledyr i pillefeltet

Engadget har fået øje på de to tiltag via sociale medier, hvor udviklerne bag har demonstreret deres gode idéer. Den ene er ret original og er samtidig en idé, der nok skal appellere til spilnostalgikere.

Udvikleren Kriss Smolka har på Twitter vist et spilkoncept, der involverer Dynamic Island, og som hedder ’Hit The Island’. Det er et koncept, der ligger et sted mellem de gode gamle spil ’Pong’ og ’Breakout’, hvor sidstnævnte meget passende blev delvist udviklet af Steve Jobs. Det er vist nemmere at forklare via Smolkas egen video:

Men brugere af Christian Seligs Reddit-læserapp Apollo kan også glæde sig til en alternativ brug af Dynamic Island. Han har nemlig tilføjet et kæledyr! Dynamic Islands nye beboer er en kat, der som Selig beskriver det ”bare hænger ud og gør søde ting” i pille-feltet.

Hvis du ikke kan lide katte, kan du dog i stedet vælge en hund, et pindsvin, en ræv eller en mexicansk salamander. Selig siger, at kæledyret fungerer ligesom en Tamagotchi, men der er endnu ingen meldinger om, hvorvidt de dør, hvis du glemmer at give dem mad og kærlighed.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.