Forside Produkter Mobil

Gider du ikke betale ekstra for Dynamic Island? Vent til næste år

-
Dynamic Island-funktionen kommer formentlig til alle iPhones i 2023 (foto: Apple).

Det ser ud som om den mest omtalte designændring på iPhone bliver tilgængelig på tværs af alle iPhones fra 2023.

Dynamic Island var nok det eneste, der virkelig fik folk op af stolene rundt omkring, da Apple præsenterede sin nye iPhone-kollektion. I en præsentation, der ellers primært handlede om evolution snarere end revolution, stod det nye designinitiativ ud som en ny og frisk idé.

De fleste ser ud til at have taget godt imod Dynamic Island, der både har fået ros af anmeldere og fans, og helt klart stjal billedet under præsentationen. Populariteten kan også ses på, at app-udviklere allerede er blevet ganske kreative med Dynamic Island, og det er givetvis slet ikke slut med kreativiteten på det område endnu.

Annonce:

Men der er naturligvis ét lille problem med al snakken om Dynamic Island: Den er kun tilgængelig på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max. Dermed er det kun folk, der er villige til at betale over 10.000 kroner for en smartphone, der kan få lov at bruge den nye, pilleformede skærmfunktion.

iPhone 14 og iPhone 14 Plus har som bekendt stadig kamerahakket i toppen, og der er ikke sket ret meget i forhold til TrueDepth-kameraet på fronten i forhold til forgængeren. Af samme grund er der ikke behov for at camouflere kamerahullet, sådan som Apple angiveligt har følt det nødvendigt på Pro-modellerne.

Genkendeligt Apple-mønster

Men de, der gerne vil spare et par tusindlapper og holde sig til de normale, ”uprofessionelle” iPhone-modeller behøver blot at væbne sig med tålmodighed, hvis de også gerne vil lege med Dynamic Island.

iPhone 15-modellerne, der kommer om et års tid, skulle nemlig alle have Dynamic Island ombord. Deraf kan vi formentlig også konkludere, at Apples standard-iPhones overgår til det design, der lige nu kun findes på iPhone 14 Pro og Pro Max.

Det påstår i hvert fald skærm-markedsanalytikeren Ross Young, der har meldt sin forudsigelse ud på Twitter. Young figurerer normalt ikke så ofte blandt Apple-spåmænd som Ming-Chi Kuo og Mark Gurman, men det er fordi han har fokus på skærmmarkedet og ikke forbrugerelektronik som sådan.

Af samme grund skulle Young have gode kilder i skærmproduktions-miljøet, og er derfor formentlig i en god position til at få at vide, hvis Apple lægger ordrer eller aftaler nye planer med skærmproducenterne.

Det er også derfor, det er værd at høre efter, når Young tilføjer, at ProMotion-teknologien med dens 120Hz refresh rate forbliver eksklusiv til Pro-modellerne indtil 2024, hvor den så også lander på de billige iPhones. Youngs forudsigelse bliver derudover gjort mere troværdig af, at det passer ret godt med Apples vanlige mønster, når det gælder udbredelsen af ny funktionalitet på iPhone.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.