Forside * Nyheder

IKEAs OBEGRÄNSAD er ikke blot en pladespiller – men et helt musikrum

-

Samarbejdet med Swedish House Mafia inkluderer også reoler til vinylplader og laptop-standere med mere.

Tilbage i juni rapporterede vi om, at IKEA nu også ville sælge pladespillere, og at en sådan fætter ville lande til efteråret. Nu står efteråret for døren, og som lovet har IKEA løftet sløret for serien OBEGRÄNSAD, der blandt andet har den føromtalte pladespiller i sortimentet. Men det viser sig, at der er meget mere i serien end som så.

Annonce:

OBEGRÄNSAD-serien kan nemlig udstyre et helt musikrum eller et hjemmestudie for amatørmusikere. Serien er designet sammen med Swedish House Mafia, og det betyder, at IKEA for første gang præsenterer en serie af såvel forbrugerelektronik som møbler, hvor musikken er i centrum.

Idéen er, at seriens lænestole, skriveborde, reoler med mere alle er dedikeret til musiklytning, og den består af mere end 20 forskellige minimalistisk designede produkter, der primært fås i sort og hvid. I centrum står OBEGRÄNSAD-pladespilleren, men en pladespiller er ikke meget værd uden plader, så IKEA og Swedish House Mafia har genindført et møbel fra 1970’erne og 1980’erne: Vinyl-reolen.

(Foto: IKEA)

Swedish House Mafia har naturligvis ikke redesignet en klassisk IKEA-model til formålet…de har remixet den ifølge IKEAs pressemateriale. Der er tale om KALLAX-reolen, der i forvejen var en af de få reoler ude på markedet, der kunne bruges af vinylplade-samlere. Reoler med plads til vinylplader blev droppet af mange producenter efter vinylerne gik af mode første gang i slutningen af1980’erne og starten af 1990’erne.

Hjælp til hjemme-DJs

Swedish House Mafia har taget KALLAX-modellen med otte vinylplade-”rum” og har gjort den højere ved at tilføje mere reolplads ovenpå. Der er lige plads til f.eks. nogle CD’er og f.eks. drev med musikfiler, eller et sæt hovedtelefoner. Ved at gøre KALLAX en anelse højere kan reolen dog komfortabelt anvendes som bund til en discostang eller andet DJ-udstyr, som man kan se på billedet herunder.

(Foto: IKEA)

OBEGRÄNSAD-serien indeholder dog flere tilbud til dem, der er i DJ-træning derhjemme. Vinylpladerne, der er linet op i DJ-settet skal kunne tilgås hurtigt, så du kan også købe en OBEGRÄNSAD-vinylholder, der kan stå oven på KALLAX og holde op til 60 vinylplader.

Pladespilleren, der står i centrum for OBEGRÄNSAD-serien (Foto: IKEA)

Hvis det er hjemmeproduktion af musik, der trækker, og ikke bare DJ-mixing, har OBEGRÄNSAD-serien et skrivebord med en keyboard-hylde og to højttaler-standere. De sidstnævnte kan også købes separat og skrues på hvilket som helst arbejdsbord. Dertil kommer bl.a. en skrivebordslampe, tablet-holdere, et vægur og en lænestol der alle passer ind i det minimalistiske OBEGRÄNSAD-design.

Serien indeholder endda også tæpper, tasker og hjemmesko (!) designet af Swedish House Mafia. OBEGRÄNSAD-serien lanceres globalt i næste måned, og allerede fra 1. oktober kan produkterne begynde at dukke op i de lokale IKEA-varehuse.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.