Forside Nyheder

Nye Echo-højttalere fra Amazon virker også som WiFi-extendere

-
Den nye Echo Dot With Clock kan også vise vejret eller hvilken kunstner, du lytter til. (Foto: Amazon)

En ny Fire TV Cube-boks med opskalering af HD til 4K er også præsenteret, og denne leverer også stemmestyring af TV-kanalerne til folk, der stadig har en kabelboks.

I går havde Amazon sin store præsentations-event for efterårets nye produkter – og dem er der en hel del af. En lang liste af nye produkter, lige Kindle-ebogslæsere, du kan skrive på, til nye overvågningskameraer er klar til forudbestilling, f.eks. på Amazons tyske site. Men Amazon præsenterede dog også en lille række nye produkter, der måske ligger lidt tættere på behovene hos Rec.dks kernelæsere.

Den nye Fire TV Cube og Alexa Voice Remote Pro, der skal købes som tilbehør (Foto: Amazon)

En ny Fire TV Cube er f.eks. lanceret og kan leveres fra 27. oktober til en pris på 159,99 Euro eller cirka 1190 kr. Den nye Fire TV Cube har fået en 2GHz 8-kerners processor ombord, der blandt andet skal hjælpe med en ny Super Resolution-funktion, der opskalerer HD-indhold til 4K.

Annonce:

Hvis du stadig har en kabelboks af en eller anden art, kan den nye Cube hjælpe med at styre den via stemmekommandoer, for der er en HDMI Passthrough-port ombord. Dertil kommer, at boksen nu har WiFi 6e-understøttelse til de lidt tungere 4K-streams.

Som separat tilbehør kan du købe en Alexa Voice Remote Pro, der har bagbelysning på knapperne (hvoraf nogle kan programmeres) og en funktion, der får fjernbetjeningen til at afgive en lyd, så du kan finde den, når den er blevet væk. Du skal bare spørge Alexa (via en anden enhed), hvor remoten er blevet af. Den koster 39,99 Euro (lige under 300 kr.) og kan fås fra 16. november.

Bedre lyd og bedre netværk

I lighed med Apple og Google har Amazon også fundet ud af, at visse brugere gerne vil have bedre lyd ud af deres smarthøjttalere. Så der har lanceret en ny version af deres Echo Studio-højttaler, der har dybere bas og bedre stereogengivelse ifølge firmaet vi en ny rum-processor. Den koster 199,99 Euro (cirka 1487 kroner) og kan fås fra 20. oktober.

Den nye version af Echo Studio (Foto: Amazon)

De mindre Echo-højttalere har dog også fået en opgradering. Den nye version af Echo Dot og Echo Dot With Clock skulle have dobbelt så meget bas som forgængeren, selv om det naturligvis stadig er begrænset af fysikkens love, hvor meget luft, sådan en bette smarthøjttaler kan flytte. Til gengæld kan Echo Dot With Clock nu også vise mere end klokken, f.eks. hvilken kunstner, du lytter til eller hvordan vejret bliver (som set ovenfor).

Den nye Echo Dot skulle have dobbelt så meget bas som forgængeren (Foto: Amazon)

Der er også en ny børneversion af Echo Dot på vej, der har særlige features rettet mod børn i de enkelte markeder, og det er næppe så interessant for danske børn, eftersom der ikke findes en dansk version. Til gengæld er der én rigtig smart ting ved de nye Echo-højttalere – de kan bruges som WiFi-extendere, hvis du har en af Amazons Eero-routere i dit netværk. Echo Dot koster 59,99 Euro (cirka 445 kr.), mens Echo Dot Kids og Echo Dot With Clock koster 69,99 Euro (cirka 520 kroner). De er alle tilgængelige fra 20. oktober.

Et par nye modeller i Amazons Fire TV Omni-serie, skal også nævnes. Det er den serie af flade TV-skærme, som Amazon har tilgængelig i USA, men foreløbig ikke i Europa os bekendt. Der er ikke så meget revolutionerende at tale om her, andet end at de nu kommer med QLED-skærme i 65- og 75 tommer og har Dolby Atmos IQ- og HDR10 Plus Adaptive-understøttelse. Prisen er dog lav, de ligger på hhv. 800 og 1100 dollar, eller cirka 6085 og 8365 kr. før danske skatter og afgifter.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.