Forside * Featured

TEST: Sonos Sub Mini – En fantastisk trådløs subwoofer

-

Vi har testet den nye Sonos Sub Mini – Der er den perfekte lille subwoofer til Sonos Beam og Sonos Ray.

Har du allerede Sonos Beam eller Sonos Ray, og savner du lidt mere dybde, så har Sonos lanceret Sonos Sub Mini, der er en mindre subwoofer, der for 3.749,- Kr. skulle give dig den dybde de mindre soundbars mangler. Vi har testet Sonos Sub Mini som kommer i farverne sort og hvid.

 

Annonce:
Kassen som Sonos Sub Mini kommer i (foto: recordere.dk)

Design og installation

Sonos Sub Mini kommer med et 2 meter 230V kabel, der matcher farven på den model du har købt. Vi testede den i farven hvid, og det som overraskede ved udpakningen var den solide samling man har fået ned i et så kompakt produkt lavet af hårdt plast.

Sonos Sub Mini er cylinderformet, og det gør at den ikke kan lægges ned. Til gengæld passer den perfekt til et hjørne, eller ved siden af et TV-møbel. Den måler 23 cm i diameter og er 30,5 cm høj, og så vejer den hele 6,35 kg.

 

Inde i Sonos Sub Mini finder man to 6” woofer enheder, der kan afspille frekvenser helt ned til 25 Hz. De to woofere vender indad for at undgå vibrationer. De to woofere spreder lyd igennem et pilleformet hul der går igennem hele højttaleren.

 

Bunden af Sonos Sub Mini (foto: recordere.dk)

I bunden finder man indgange til 230V strøm og så finder man også en 10/100 ethernet port, hvis man ikke ønsker at bruge det trådløse 802.11a/b/g/n 2,4 / 5-GHz-netværk. På siden af cylinderen finder man den velkendte Sonos knap til at forbinde højttaleren til Sonos systemet.

 

Installationen af Sonos Sub Mini er super let – Sonos kalder det “Tilslut. Tilføj. Afspil”, og det passer for det meste, hvis man lige tilføjer et “opdater” mellem tilføj og afspil. Men installationen er så nem, hvis man allerede har en Sonos konto. Det er blot at tilføje den til systemet og sætte den sammen med den soundbar eller højttaler du vil bruge den med. Du skal være opmærksom på at Sonos Sub Mini understøtter kun Sonos S2 systemer.

Jeg testede Sonos Sub Mini med en Sonos Beam II, som tilbyder HD lyd og Dolby Atmos, men du kan tilslutte Sonos Sub Mini til en lang række af højttalere fra Sonos og IKEA, men i denne test har vi kun testet den sammen med Sonos Beam II. Du kan læse hvilke højttalere du kan sætte Sonos Sub Mini sammen med her.

 

Hvordan lyder Sonos Sub Mini ?

Det er sådan lidt bom bom at sige hvordan lyder en subwoofer, så derfor skal man i dette afsnit hele tiden huske på at den er sat sammen med Sonos Beam II, og det som Sub Mini giver er den dybde og dynamik, der gør at bas og eksplosioner musik, koncerter og film får den lyd de fortjener.

Men Sonos Sub Mini gør virkelig en forskel for Sonos Beam II. Jeg har Beam II tilsluttet et LG-OLED TV, der understøtter Dolby Atmos, og på Disney+ gør det en kæmpe forskel når man ser Star Wars serier eller film når man har en subwoofer tilsluttet.

Normalt har jeg en Sonos Arc og en Sonos Sub tilsluttet med to Sonos Play Five tilsluttet, og det er klart at har man budgettet til “Det store setup”, så giver det en helt anden oplevelse, men kombinationen Sonos Beam II og Sonos Sub Mini kan også noget.

 

På albummet “Eric Clapton – Unplugged” får koncerten en meget mere dynamisk lyd med en Sub Mini tilsluttet – Det er tydeligt at når Beam får lov til at nøjes med diskant og mellemtone og lader Subwooferen tage slæbet med bassen får man en helt anderledes og meget bedre oplevelse. Især er det så fedt at høre og føle hvordan Clapton sidder og tramper i gulvet på “Malted Milk”. Det gør du ikke uden en god subwoofer.

Det samme gør sig gældende på alt slags musik – Det lyder bare bedre med en dedikeret subwoofer. Det gør sig gældende uanset om man har en soundbar eller højttalere der trænger til mere dybde.

På TV og film siden giver Sonos Sub Mini plads til at din soundbar kan koncentrere sig om dialog og især på film og serier med surround lyd gør en subwoofer en stor forskel.

Den kan spille med op i god høj lydsstyrke og dette sker uden skratten og knasen, da produktet er så solidt samlet, at uanset om du sætter den på trægulv eller tæppe spiller den ren lyd uden forvrængning.

Der understøttes Sonos Trueplay, og når du har tilsluttet den til dit system og sat den sammen med din soundbar vil jeg anbefale at du som det første kører en Trueplay kalibrering, så får du det bedte resultat.

 

Sonos Ray vs. Sonos Arc

Skal jeg købe den hvis jeg har en Sonos Arc?

Svaret er både ja og nej. Det kommer meget an på størrelsen på det rum din Sonos Arc er placeret i. Personligt ville jeg nærmest uanset vælge den store Sonos Sub til Sonos Arc.

Men som subwoofer til Sonos Beam II og Ray er Sonos Sub Mini perfekt.

 

Konklusion ?

Der har længe været et behov for en subwoofer til de mindre soundbars fra Sonos, og med Sonos Sub Mini får du en rigtig god forbedring af lyden.

Som skrevet kan du også vælge at bruge den som bas til almindelige Sonos højttalere, og også der kan den gøre en stor forskel.

Men se Sub Mini som en subwoofer til mindre rum på op til 20-25 m2, og har du rum større end det, skal du klart overveje den store subwoofer Sonos Sub.

Musik bliver så meget bedre med en god bas, og det får du med Sonos Sub, så har du behovet, er de 3.749,- ikke den værste investering du kan lave. 

 

Pris og tilgængelighed

Sub Mini fås i matsort og hvid og kan fås globalt fra 6. oktober til 3.749 kr.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.