Forside * Nyheder

Nyt MR-headset og Xbox Cloud Gaming: Her er XR-nyhederne fra Meta

-
(Foto: Meta)

Meta prøver også ihærdigt at bringe XR ind i det professionelle miljø med virtuelle versioner af Microsofts office-pakke, Teams og Zoom.

Så stod der endelig 11. oktober på kalenderen, hvilket er en dato XR-fans har ventet på. Det er åbningen af Meta Connect-konferencen, hvor de fleste forventede, at Mark Zuckerberg ville præsentere nye tiltag, der især har med Metaverset at gøre.

Forventningerne blev da også mødt, især i form af annonceringen af det nye MR-headset Meta Quest Pro. Sidstnævnte var imidlertid ikke ligefrem nogen hemmelighed, eftersom adskillige lækager havde indikeret, hvordan headsettet ville se ud og fungere.

Annonce:
(Foto: Meta)

Nu ved vi imidlertid, at der er tale om et headset, der i højere grad er rettet mod MR (Mixed Reality) end VR. Af samme grund slutter det ikke helt tæt, sådan som f.eks. Metas Quest 2-headset gør. Til gengæld er fronten med linserne smallere end på typiske VR-headset, fordi Quest Pro benytter sig af såkaldte ”pancake”-linser. Disse forventes også at blive brugt i Apples kommende MR-headset.

Men selv om headsettet er lettere på fronten, er det ikke nødvendigvis lettere generelt. Faktisk vejer Quest Pro 120 gram mere end Quest 2, hvilket er lidt overraskende. Indvendigt sidder der en Snapdragon XR2 Plus-processor, der er opfølgeren til den XR2, der sidder i Quest 2. RAM’en er blevet fordoblet fra 6GB til 12GB og det er lagerpladsen også, fra 128GB til 256GB.

Professionel pris

Men den største nyhed er helt klart, at Quest Pro leverer passthrough i farver. Passthrough er kamerasignalet fra kameraerne på ydersiden, som headsettet så integrerer digitale elementer med for at skabe MR-oplevelsen. Quest 2 har også passthrough, men i ultralav opløsning og kun i sort/hvid, hvilket betyder, at den ikke kan bruges til ægte MR.

(Foto: Meta)

Endelig byder Quest Pro på en nyhed, som Meta har talt om længe, og som nogle finder kontroversiel: Øjentracking inde i headsettet. Små kameraer holder øje med dine øjenbevægelser og øvrige ansigtstræk, og kan overføre dem til din avatar, der f.eks. således kan løfte et øjenbryn, smile, rynke brynene, når du gør det. Privatlivs forkæmpere er dog bekymrede over de store mængder ansigtsdata, som Meta indsamler.

”Pro”-navnet på det nye headset skal formentlig tages alvorligt, i hvert fald, hvis man ser på prisen. Meta Quest Pro bliver tilgængelig om 14 dage til en amerikansk pris på 1.499 dollar, eller tæt på 11.500 kroner før danske skatter og afgifter kommer oven i. Så det er nok mest til udviklere i begyndelsen.

VR på jobbet

Af samme grund forbliver Quest 2 naturligvis stadig i Metas sortiment, og der bliver snart endnu mere grund til at investere i Metas billigere headset. Xbox Cloud Gaming kommer nemlig til headsettet. Og nej, det betyder ikke, at alle Xbox-spillene pludselig er i VR.

Ligesom det er tilfældet med f.eks. Netflix og andre streaming-platforme på Quest 2-platformen, får du blot adgang til at se på en stor 2D-skærm inde i headsettet. Fordelen er dog imidlertid, at skærmstørrelsen virker større end de fleste skærme, du har i hjemmet, fordi dine øjne er så tæt på kilden. Det er altså lidt ligesom, hvis du kunne tage en 80-100 tommers skærm med rundt og spille Xbox-spil på den hvor som helst.

(Foto: Meta)

Der er dog endnu ikke nyt om, hvornår tjenesten lanceres på platformen, men til gengæld lover Microsoft og Meta, at du kan bruge en Xbox-controller i stedet for de to Quest-controllere. Metas samarbejde med Microsoft er i øvrigt også blevet udvidet til at omfatte Microsoft Teams og de mest populære Office-produkter

Teams vil blive integreret som virtuel møde-app (hvilket i øvrigt også kommer til at ske med videomøde-tjenesten Zoom). Office-produkterne bliver formentlig endnu et tilfælde af ”brug headsettet som skærm” akkurat som Xbox-spillene ovenfor.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.