Forside * Nyheder

Metas nye VR/MR-headset afsløret flere uger før lancering

-
(Foto: Zectarius Gaming / Kevin Baumont /Twitter)

Det er endnu et tilfælde af, at nogen har ”glemt” et kommende produkt et sted, hvor andre kan finde det.

Vi bliver snart nødt til at finde et godt udtryk for lækager, der sker som følge af, at folk glemmer prototyper og anmeldereksemplarer af produkter, der som tech-verdenen venter på med spænding. Eftersom det som regel sker på barer, hotelværelser og restauranter, kan vi måske kalde dem for ”Distraktions-afsløringer”? Eller ”Fuldskabs-lækager”?

Der er selvfølgelig dem, der bare vil kalde det ”smart PR”, eftersom det kan være med til at bygge hype op for et produkt, når det dukker op flere uger før det officielt afsløres. Det kan dog også have den modsatte effekt, og dræbe en allerede opbygget hype, hvis det lækkede materiale skuffer.

Annonce:

https://twitter.com/GossiTheDog/status/1569179043152510976

Under alle omstændigheder er det nu sket igen. Metas kommende opfølger til det populære Quest 2-headset, der går under navnet Project Cambria, er blevet glemt på et hotelværelse et foreløbig ukendt sted i verden (der dog formodes at være et sted i USA). Dermed følger headsettet samme skæbne-bane som iPhone 4 og Google Pixel Watch.

I en video, der er blevet lækket på Facebook, Twitter og Reddit vises headsettet og dets emballage frem. På sidstnævnte står der, at der er tale om ”Engineering Samples”, hvilket formentlig betyder, at det pågældende headset er tiltænkt eksterne partnere, der udvikler tilbehør til headsettet (eksemplarer til app-udviklere plejer at hedde ”Development Kits”)

Designerne fik ret

Uanset hvem, headsettet egentlig var tiltænkt, står der på den medfølgende kasse, at eksemplaret ikke er til videresalg. Headsettet kommer nemlig allertidligst i handelen i næste måned, hvor Meta planlægger at vise headsettet frem d. 11/10. Kassen afslører også, at ’Project Cambria’ navnet er droppet til fordel for ’Meta Quest Pro’, hvilket dog også var forventet.

Selv om videoen ikke afslører ret meget om, hvad headsettet egentlig kan, er det værd at bide mærke i designet. Videoen ser nemlig ud til at bekræfte det design, som tredjeparts-designere har stykket sammen ud fra rygter og direkte beskrivelser fra folk, der har haft prototypen i hænderne. Det ser også ud til at være det headset, som Mark Zuckerberg har på i invitationen til Meta Connect d. 11/10.

Dette design er skabt a Marcus Kane baseret på inputs fra YouTuberen Bradley Lynch. Sidstnævnte påstår at have set billeder af Metas næste headset, som vises frem 11. oktober (Mock-up: Marcus Kane)

Det, man skal bide mærke i, er hvor tynd, selve fronten af headsettet er. Modsat det halvtunge Quest 2-headset, hvor det hele sidder i ”brillen”, har Quest Pro muligvis fordelt elektronikken over hele headsettet. I hvert ser selve ”brille-delen” ud til at være en hel del tyndere end headsets, der p.t. er på markedet.

Dermed har Meta muligvis taget forskud på den næste generation af VR/MR-headsets, der generelt forventes at have en form, der minder om skibriller. Det er også denne formfaktor, Apples kommende MR-headset forventes at have. Mark Zuckerberg har allerede teaset, at Meta Quest Pro kommer til at have ”passthrough” i farver og høj opløsning, og dermed i højere grad understøtte Mixed Reality end forgængeren. Vi må vente til oktober for de øvrige detaljer.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.