Forside * Featured

Nye hi-res-øretelefoner fra Nothing bliver lanceret under nyt navn

-
(Foto: 91mobiles)

Er Particles by XO i virkeligheden blot det amerikanske navn for Nothings kommende Ear 2-øretelefoner?

Det ser ud som om, Carl Pei går og hygger sig i London og ikke tænker så meget over at følge marketing-konventionerne, når det gælder forbrugerelektronik. Ud over det intetsigende navn (altså, Nothing…ahem…) på hans seneste produkter er OnePlus-medstifteren nu i gang med at smide et nyt elektronik-brand på gaden.

Det hedder efter sigende XO og det første produkt under dette navn skulle være Particles by XO, et par øretelefoner, der nok kan få mere nørdede fans af mobil lyd til at…spidse ører. Selv om vi ikke kan sige ret meget om den egentlige lydkvalitet, har Particles nemlig et par spændende småting på specifikationslisten.

Annonce:

For eksempel skulle Particles by XO understøtte codec-standarden LHDC. Sidstnævnte er udviklet af det taiwanesiske firma Savitech, og er sammen med Sonys LDAC angiveligt det eneste Bluetooth-codec som Japan Audio Society anerkender som værende certificeret Hi-Res Audio.

LHDC er samtidig en del af Android Open Source Project, hvilket betyder, at LHDC kan integreres i forskellige Android-producenters produkter uden de helt store tekniske vanskeligheder. Det er formentlig derfor, at LHDC lige nu primært understøttes af Android-smartphones, og primært fra kinesiske producenter, herunder Xiaomi, Redmi, Oppo, og Huawei.

Internt navn meget tæt på Ear 2s

Den seneste version af codec’et, LHDC-V, kan ifølge Savitech streame 24-bit/192KHz, også selvom det sker på den almindelige Bluetooth/Bluetooth LE-arkitektur, der p.t. er tilgængelig på forskellige devices.

(Foto: 91Mobiles)

Particles by XO har et funky design, der lugter lidt af Scandynas Minipods, men blot i øretelefon-form. Udover LHDC-understøttelse skulle de også have ANC ombord. Informationerne om dem er blevet opdaget under udforskning af noget firmware-kode, af udvikleren Kuba Woyciechowski, der siden har delt nyheden med 91Mobiles.

Det, der linker Particles by XO med Nothing er dels, at Woyciechowski har fundet informationerne i firmware-kode, der skulle komme fra Carl Peis elektronikbrand. Derudover har Particles by XO kodenavnet B154 i koden, og vi ved ifølge 91Mobiles, at Nothings kommende Ear 2-øretelefoner hedder B155 i deres interne kommunikation.

Det store spørgsmål er dog, om XO i virkeligheden er Ear 2 i forklædning. Nothing har foreløbigt satset på Europa og Asien, og selv om Ear 1 er på markedet i USA, kan man f.eks. ikke få Nothings Phone (1) der endnu. En teori kunne være at ”Nothing” simpelthen er for mærkeligt et brand for amerikanerne, og at Nothing derfor vælger at markedsføre sig som XO i det store marked.

Hvis det viser sig at være tilfældet, kan de ovenstående øretelefoner komme på markedet som Ear 2 i Europa, men det er rent spekulation indtil videre. Både 91Mobiles og Engadget har dog fundet ud af, at ”Particles by XO” blev registreret som varemærke i USA af et skuffefirma med det meget Carl Pei-agtige navn ”The Most Unknown LLC” her i weekenden.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.