Forside * Featured

Alliance overvejer at politianmelde abonnements-deling

-
Foto: Shutterstock

Deling af kodeord til streamingtjenester udgør et så stort problem at det i fremtiden kan blive en sag for politiet

I fremtiden kan det komme på tale at politianmelde deling af streamingabonnementer, hvor en eller flere husstande går sammen om ét abonnement, og så deler login-informationerne. Det skriver Politiken

“Det er et stort problem. Og jeg kan godt forestille mig, at vi i fremtiden vil se politiet gå ind i de her sager”, udtaler direktør Maria Fredenslund fra RettighedsAlliancen til Politiken.

Annonce:

RettighedsAlliancen repræsenterer mere end 100.000 danske rettighedshavere, inden for blandt andet tv, film og musik.

Hidtil har deling af abonnementer været noget som streamingtjenesterne har set igennem fingre med. De ved det eksisterer, og via brugsmønstre, ip-adresser mv. har de også en god idé om omfanget.

Netflix har allerede meldt ud at de nu vil gå efter dem som deler kodeord til den samme konto. De vil her fra begyndelsen af i år begynde at adressere dette.

Årsagen er at abonnements-deling nu udgør et stort problem for Netflix og andre, i takt med at markedet stagnerer, eller for nogle tjenester ligefrem går tilbage. Så ledes der efter nye måder at øge abonnementsbasen, og det kan bl.a. ske ved at konvertere “gratister” til betalende brugere.

Hidtil har deling af abonnementer været set som brud på tjenestens abonnementsbetingelser, men nu ses også på om det kan være brud på lov om copyright, fordi én husstand på den måde leverer copyright-beskyttet indhold til en eller flere andre husstande. På samme måde som det er ulovligt at dele et almindeligt tv-abonnement som modtages f.eks. via satellit.

Ifølge Politiken er det mere end hver tredje dansker, som deler kodeord til streamingtjenester med personer uden for deres husstand.

En eventuel politianmeldelse vil dog også være afhængig af at streamingtjenesten er en medspiller, da det er dem som har dokumentationen for et eventuelt misbrug af en konto.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.