Forside * Nyheder

Analytiker: Apple klar med MicroLED i urstørrelse næste år

-
Nuværende Apple Watch Ultra. Foto: Shutterstock.com

Apple har i flere år arbejdet på at formindske MicroLED-teknologien til brug i ure

2024 bliver året hvor Apples mangeårige forskning i MicroLED materialiser sig i et eller flere produkter. I hvertfald hvis vi skal tro tech-analytikeren Jeff Pu.

Apple investerede for flere år siden i en displayfabrik i Santa Clara i Californien, tæt på Apples hovedkvarter i Cupertino. Tilbage i 2018 kom det frem at fabrikken arbejdede på at gøre MicroLED-teknologien tilgængelig i små forbrugerprodukter, med Apple Watch som første produkt.

Annonce:

Siden er årene gået uden at der er kommet MicroLED i micro-micro-størrelse, til brug i en lille skærm sin i et ur.

Men nu mener Jeff Pu at Apple Watch næste år vil komme med MicroLED i en eller flere modeller. Det skriver 9to5mac

MicroLED i urstørrelse siges at have fordelene fra de øvrige skærmteknologier, uden at have ulemperne. Der er selvlysende pixels som ved OLED, hvilket giver en ligeså god sortgengivelse. Men microLED har ikke tendens til retension/burn-in som OLED, og hvor OLED kæmper med med at give lys nok på skærmen (i urstørrelse) der skulle microLED også kunne levere bedre.

Rygtet går lige nu på at det er Apple Watch Ultra der fra 2024 udstyres med en MicroLED skærm på 2,1″, hvor den nuværende model har en OLED-skærm på 1,93″. Den større skærm giver ikke nødvendig et større ur, da rammen rundt om skærmen formentlig kan gøres smallere med MicroLED inde bag ved.

Se også: Apples hemmelige displayfabrik arbejder med microLED

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.