Forside Baggrund

Apples hemmelige displayfabrik arbejder med microLED

-

For første gang i Apples historie designer og producerer de egne displays, baseret på den seneste skærmteknologi: microLED.

Apple kan i al hemmelighed være ved at overhale Samsung, LG og de øvrige displayfabrikanter. For nu er det kommet frem at de er langt fremme i udviklingen af egne displays. Det skriver Bloomberg.

Annonce:

Der er ikke tale om LCD eller OLED, men derimod den næste skærmteknologi kaldet microLED. Det er angiveligt lykkedes Apple at fabrikere de første fungerende prototyper af microLED til mobile displays.

MicroLED siges at have fordelene fra de øvrige skærmteknologier, uden at have ulemperne. Der er selvlysende pixels som ved OLED, hvilket giver en ligeså god sortgengivelse. Men microLED har ikke tendens til retension/burn-in som OLED, og hvor OLED kæmper med med at give lys nok på skærmen til HDR, der skulle microLED også kunne levere bedre.

Hidtil har detaljerne om microLED dog været sparsomme, der mangler vi endnu at se teknologien udenfor laboratorierne. Så der savnes endnu at se hvordan den teknologi fungerer i direkte sammenligning med LCD og OLED.

Både Samsung og LG arbejder på microLED, men eneste produkt vi hidtil har set er det 146″ store ‘The Wall’ TV fra Samsung, der blev vist frem på CES-udstillingen i år.

 

Apple MicroLED: Mere lys og bedre farvekontrol

Ifølge Bloombergs kilder så har Apple fabrikeret den første lille portion prototyper af microLED-displays til mobile enheder nu, og er igang med at teste på dem. Personer der har set prototyperne fortæller at de lyser synligt kraftigere end OLED, samtidig med at ingeniørne har bedre kontrol over farverne fra de enkelte pixels.

Dermed kan Apple have overhalet de asiatiske display-producenter indenom, og reaktionen på Bloombergs historie har da også været et fald i aktiekursen hos dem.

Bloombergs kilder fortæller dog at Apple var tæt på at opgive projektet for et år siden, men imellemtiden har ingeniørne gjort store fremskridt.

Apples ‘hemmelige’ displayfabrik ligger Santa Clara i Californien, tæt på Apples hovedkvarter i Cupertino. Det er dog en udviklingsenhed, ikke en fabrik til masseproduktion.

P.t. arbejder der 300 ingeniører med udvikling, design og produktion af disse microLED skærme. En anden enhed tæt på fabrikken her arbejder på processen med at få de små lysdioder ned i microLED-displayet, baseret på knowhow som Apple fik med købet af LuxVue tilbage i 2014.

Med kodenavnet T159 ledes udviklingen af Lynn Youngs, en af veteranerne hos Apple der bl.a. har været med til at udvikle de første touch-skærme til iPhone og iPad, og nu er ansvarlig for skærmene til iPhone og Apple Watch.

 

Vi må vente nogle år

Fra prototype til eventuel masseproduktion er der dog et stykke vej endnu, og succesen er ikke sikret på dette stadie.

At udvikle egne displays er både dyrt og risikabelt, men hvis det lykkedes Apple at gøre sig uafhængige af de øvrige fabrikanter på dette nøgleområde, vil det give dem en stor konkurrencefordel.

Forvent dog ikke at se MicroLED anvendt i Apples mobile enheder før tidligst om 2 år, og der kan godt gå 3-5 år inden de når iPhone. Indtil da satser Apple på OLED, købt hos konkurrenterne.

 

Annonce:
KILDEBloomberg
Forrige artikelOculus’ standalone-headset kan komme på gaden til maj
Næste artikelHTC Vive går ‘Pro’ – her er pris og levering
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.