Forside * Featured

4K UHD tog over fra 8K

-
Foto: Shutterstock.com

8K UHD fik ikke den store opmærksomhed på CES. Producenterne satser på 4K UHD igen

Vi har holdt en corona-pause fra CES. Efter en stor udstilling i januar 2020, en ren digital udstilling i 2021 og en kombineret digital+fysisk udstilling i 2022, der var CES endelig tilbage i år med en pænt stor fysisk udstilling.

Ikke helt som i 2020, hvor der deltog 175.000 fagfolk; Men med omkring 100.000 deltagere var CES godt på vej tilbage i år. Dette med ca. 3.200 udstillere.

Annonce:

Vi var i Las Vegas med den største dansksprogede repræsentation, og fik der et indblik i hvad producenterne satser på for 2023.

Da vi forlod CES tilbage i 2020 der var indtrykket at producenterne satsede stort på 8K UHD. Efter CES i 2023 er indtrykket derimod at 8K UHD er på vej ud igen, i hvertfald for nu.

Om det er manglende indhold – eller kommende strømkrav fra EU – vides ikke, men der var meget lidt 8K TV på dette års CES.

Eneste vi så udstille 8K TV på CES var Samsung og TCL, men Samsung så ud til at satse mere på 4K UHD indenfor MicroLED og de nye QD-OLED, end på QLED LCD TV med 8K.

Sony valgte at holde sig helt væk fra CES hvad TV angår, og Panasonic viste deres seneste 4K OLED flagskib frem. Sharp havde umiddelbart intet 8K UHD med på CES.

LG har en Z3 OLED, men det var ikke noget som fik opmærksomhed på CES. Her var det i stedet deres nye 4K OLED M med ekstra lys på skærmen som var i fokus.

Om 8K TV er på vej i graven som 3D TV og buede TV er nok for tidligt at konkludere, men det var i hvertfald ikke noget udstillerne på årets CES anså som det store i år. Det er 4K UHD som de satser på (igen).

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.