Forside Produkter Mobil

Dråbeformet hængsel kan fjerne ”grøften” på Samsungs Z Fold5

-
Midterfolden på Samsung Z Fold4 er ret tydelig på f.eks. websites, som man kan se i vores test (Foto: Rec.dk)

Et nyt hængseldesign skal gøre skærmen helt flad og glat, når Fold’en er foldet ud.

Det har taget noget tid, men det ser endelig ud som, der er ved at komme gang i salget af Samsungs foldbare smartphones. Det er naturligvis den billigste af dem, Z Flip4, der fører an i salgstallene, men man ser dog også flere og flere Z Fold4-eksemplarer ude i virkeligheden. Vores anmelder var også ret glad for den.

Både pris og design gør Z Fold-serien til et nicheprodukt. Men det er et sikkert tegn på, at Samsung har fat i noget, at adskillige kinesiske smartphoneproducenter nu laver modeller, der minder en hel del om Z Fold.

Annonce:

Så nu gælder det for Samsung om at fastholde forspringet i kapløbet og være på forkant med innovationerne på det foldbare område. Og ifølge det koreanske tech-branchemedie ETNews er det præcis, hvad firmaet har i sinde.

ETNews, der normalt har nogle af de bedste kilder i det koreanske produktionsmiljø, har angiveligt fået bekræftet, at den næste Z Fold-model får et nyt hængseldesign, når den lander til efteråret.

Kodenavn: ”Håndvægt”

Det nuværende hængseldesign på såvel Z Fold4 som Z Flip4 resulterer i, hvad man kan kalde en ”hængselgrøft” midt på skærmen, når den er foldet ud. På Flip-telefonerne går den på tværs og er ikke til ret meget gene, da man lynhurtigt glemmer at den er der. Men på Fold går den på langs og kan derfor skabe en let forvridning af websites og andre ting, man ser på den udfoldede skærm.

Derfor arbejder Samsung angiveligt hårdt på at få hængselgrøften glattet ud, og ifølge ETNews vil de benytte sig at et dråbeformet hængseldesign, der går under navnet ”dumbbell” (håndvægt) internt i firmaet.

(Foto: USPTO)

Det kan være svært at forestille sig, hvordan sådan et design kan hjælpe skærmen med at være glat, men hvis man ser på ovenstående illustration, hjælper det måske på det. Som ETNews og Sammobile begge skriver, så tog Samsung patent på dette dråbeformede hængsel allerede i 2016, men har altså ikke anvendt det endnu.

Sammobile gætter på, at Samsung ikke har kunnet få dette hængseldesign til at virke på en måde, der kan fastholde den IPX8-certificering, som websitet forventer, at Z Fold5 også får, men som de kinesiske konkurrenter ofte har måttet opgive. Det nye design skulle også kunne tåle flere foldninger end det nuværende.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.