Forside * Nyheder

Tomb Raider-serie på vej til Amazon Prime Video

-
Alicia Wikander er den seneste skuespiller, der er trådt ind i rollen som Lara Croft i en live-action-produktion. Snart vil vi dog formentlig se et nyt ansigt i rollen (Foto: Warner Bros.)

Serien kan lande som en del af en større bølge af spil-filmatiseringer, der rammer streamingtjenesterne.

Det er ikke alle spil-filmatiseringer, der ender med at blive gode. Ofte er der mange spilfans, der ville ønske, at den passive version af et spil aldrig blev til noget. Men en gang imellem går det godt – rigtig godt – og så sætter det åbenbart gang i en bølge.

Forventningerne til ’The Last of Us’ var for eksempel enormt høje, og det kunne være blevet en eklatant fiasko, der ville sende spil-filmatiseringer ned i et sort hul i en årrække. Men det modsatte blev tilfældet. ’The Last of Us’ har indfriet forventningerne, og der er således allerede blevet givet grønt lys for en sæson to (der formentlig lander på den kombinerede Discovery+/HBO Max-tjeneste, når den lanceres).

Annonce:

Men ’The Last of Us’-succesen har også sat fut under andre spil-filmatiseringer på streamingtjenesterne. Visse var allerede under forberedelse, men har blot fået endnu mere støtte fra streamingtjenesterne. F.eks. er Jonathan Nolan (Christopher Nolan’s bror, der bl.a. stod bag ’Westworld’) p.t. godt i gang med sin version af en serie baseret på ’Fallout’-spillene.

Sidstnævnte serie er på vej til Amazon Prime Video, og netop Amazon ser ud som om, de planlægger en større spil/TV-seriesatsning. En serie baseret på ’God of War’ skulle også være under udvikling til Amazon.

Phoebe Waller-Bridge skal lede slaget

Og så er der endda en tredje spil-serie, som Amazon ser ud til at ville spinde en TV-serie over. Det er gode, gamle ’Tomb Raider’ med Lara Croft i centrum. Den er i den grad et eksempel på et spil, hvor filmatiseringerne mere eller mindre lykkedes med to relativt succesrige film i starten af 2000’erne, og så en film med lidt mindre held ved billetlugen fra 2018.

Nu skriver Hollywood Reporter så, at en ny ’Tomb Raider’-serie er under udvikling med Phoebe Waller-Bridge i førersædet. Nej, stjernen fra ’Fleabag’ skal ikke spille Lara Croft, men derimod skrive og producere serien. Hun var en af manuskriptforfatterne bag den seneste Bond-film, ’No Time To Die’ og hun stod også bag den populære serie, ’Killing Eve’. Star Wars-fans kender hende som Lando Calrissians droid-partner L3-37 i ’Solo: A Star Wars Story’.

Waller-Bridges involvering med ’Tomb Raider’ er ikke taget ud af det blå. For det første har hun netop indgået en større produktionsaftale med Amazon, for det andet blev det tilbage i december annonceret, at Amazon Games skal udgive det næste kapitel i ’Tomb Raider’-spilserien. Det kan altså sagtens være, at der bliver en synergieffekt med de to udgivelser.

Ud over Amazons satsninger på spilfilmatiseringer har Netflix også en spil-filmatiseringer på vej. En af dem er endda også en slags spilserie baseret på ‘Tomb Raider’, der forventes at dukke op før Amazons. Der er dog tale om en animeret serie, hvor Hayley Atwell (kendt som Peggy Carter i Marvels Cinematiske Univers) lægger stemme til Lara Croft.

Netflix har også en live-action spil-filmatisering på vej i form af ’Horizon’. Og når vi nu taler om emnet, er der også en filmudgave af ’Gran Turismo’ på vej, der lander i biograferne til august. Den er instrueret af Neill Blomkamp, som vi kender fra ’District 9’, ’Elysium’, og ’Chappie’.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.