Forside * Featured

Stort læk: Nye Sonos Era højttalere skal hæve barren for smarthøjttalere

-
Sonos Era 300. Foto via The Verge

Magasinet The Verge bringer en eksklusiv artikel om de nye Sonos Era-højttalere

Der er smart-højttalere og så er der Sonos Era. Ifølge et kæmpe læk som magasinet The Verge nu præsenterer, så skal Era blive en ny æra for den amerikanske specialist i smarthøjttalere til både multirum, stereo og solo.

Hvis alle detaljer i dette nye læk, som afslører alt om de første produkter i Sonos Era, holder vand, så bliver det noget af en nyhed som snart lander i butikkerne.

Annonce:

Sonos Era 300 og 100 kommer i slutningen af marts. Begge vil understøtte Bluetooth og USB-C line-in oven på Wi-Fi-streaming, da virksomheden forsøger at sætte barren for smarte højttalere på ny.

 

Sonos Era 300. Foto via The Verge

 

Era 300 har et unikt design og seks drivere til fordybende rumlig lyd.

Sonos fortsætter med at færdiggøre detaljerne for et par nye smarte højttalere, der skal lanceres i de kommende uger, og The Verge har nu fået fingre marketingbilleder af produkterne og har fået kendskab til, hvor meget de cirka vil koste.

Den rumlige audiofokuserede Era 300 forventes at blive prissat i størrelsesordenen 450 dollars, omregnet til danske forhold er det omkring de 4.000 kroner. Det vil gøre Era 300 billigere end Five, som lige nu koster 4.900 kr.

Der er dog ikke noget der tyder på lige nu at Sonos Five udgår.

Det samme kan ikke siges om Sonos One, som med overvejende sandsynlighed vil blive erstattet af den kommende Era 100. Dette fordi Sonos Era 100 har samme størrelse som One.

Dog lidt dyrere. Era 100 forventes at lande omkring de 250 dollars i USA, omregnet til danske forhold er det omkring 2.250. Til sammenligning koster en Sonos One lige under 1.600 kr. i dag.

Men Era 100 vil også få flere af de features som Era 300 har, herunder Bluetooth-lydafspilning og USB-C line-in. Det vil også være muligt at lave et stereopar med to Evia 100.

 

Sonos Era 100. Foto via The Verge

 

Begge Era-højttalere vil omfatte Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0 og understøttelse af AirPlay 2. Sonos vil separat sælge en line-in-adapter til USB-C-lyd og en “combo-adapter” til tilslutning via ethernet. Der er ingen minijack på nogen af enhederne.

Era 300 designet til at fremvise spatial lyd og Dolby Atmos ved at producere en medrivende, rumfyldte lyd. Højttalerens størrelse ligger mellem de nuværende Sonos One og Sonos Five. Den indeholder i alt seks drivere, der leder lyden fremad, til venstre, højre og opad.

Når de bruges sammen med enten Arc eller Beam (Gen 2) som surroundhøjttalere bagtil, vil et stereopar Era 300 levere medrivende Atmos-surroundlyd, herunder opadrettet lyd.

Era 300 kan bruges som bageste surroundhøjttalere til Sonos’ Dolby Atmos-soundbars, herunder Arc og Beam (Gen 2).

Hvad angår musik, vil du kunne streame rumlige lydspor fra Amazon Music Unlimited, men så vidt The Verge forstår, har Sonos endnu ikke indgået en aftale med Apple om at afspille Apple Music’s Dolby Atmos-bibliotek på en enkeltstående Era 300.

Sonos har justeret lydstyrkekontrollerne med en ny, indrykket rille, der skulle være lettere at føle efter og lade fingeren glide hen over (se øverste og nederste billede)

Begge højttalere vil have en ny talebobbelknap blandt Sonos’ standardknapper, som gør det muligt midlertidigt at slå de indbyggede mikrofoner fra. Der er også en fysisk kontakt på bagsiden af begge højttalere, som helt afbryder strømmen til mikrofonerne.

Valgmulighederne for stemmeassistenter skulle omfatte Sonos Voice Control og Amazon Alexa; det er på nuværende tidspunkt uklart, om Google Assistant fortsat vil blive understøttet. Sonos’ interne markedsføringsmateriale nævner direkte Alexa, men ikke Assistant. Sonos Voice Control og Alexa kan fungere samtidig, så det er muligt, at Sonos af den grund giver Googles tjeneste mindre opmærksomhed.

 

Sonos Era 300. Foto via The Verge

 

Trueplay på Android (på en måde)

Era 300 og Era 100 vil være første gang, at Sonos understøtter Trueplay-tuning på Android-telefoner. Men i modsætning til på iOS vil det være højttalerne selv, der foretager rumanalysen og lydoptimeringen ved hjælp af deres indbyggede mikrofoner.

Internt henviser Sonos til dette som “hurtig tuning”, mens den almindelige “gå rundt i rummet med telefonen” stadig er tilgængelig som “avanceret tuning” – og stadig er eksklusivt for iPhone og iPad.

 

Bæredygtighed og nemmere reparation

Med sine nyeste højttalere har Sonos planer om at fremhæve de fremskridt, som virksomheden har gjort inden for bæredygtigt design. Blandt ændringerne er, at begge Era-enheder bruger flere skruer og mindre lim, hvilket gør det lettere at skille dem ad og reparere dem, hvis der skulle være behov for at udskifte komponenter.

Virksomheden har også reduceret deres strømforbrug betydeligt: Era 300 og Era 100 bruger hver under to watt i tomgang og vil omfatte en ny, mere effektiv dvaletilstand.

 

Pris og tilgængelighed

Era 300 kan lande på en pris omkring de 4.000 kr. mens Era 100 kan lande omkring de 2.250 kr. Men intet er helt sikkert før Sonos officielt præsenterer nyhederne.

Efter The Verges oplysninger så har Sonos lagt sig fast på en salgsstart af Era 300 og Era 100 til slutningen af marts.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.