Forside * Featured

Superhelte-gensyn: Michael Keaton som Batman og ’Guardians… Vol. 3’

-
Efter 31 år er Michael Keaton tilbage i Batman-dragten. Og det giver faktisk mening, når man ser traileren (Foto: DC Studios/Warner Bros.)

Et par nye trailere har sat ild i Internettet, specielt efter Michael Keaton angiveligt stjæler billedet i traileren til ’The Flash’,

Som Recordere-læsere med hang til amerikansk fodbold vil vide, var der Superbowl-finale søndag. Og det betyder som regel en række temmelig dyre reklamer, men også traditionelt premiere på en række nye trailere.

Det sidste vakte en del opsyn denne søndag, hvor der var længe ventede gensyn med en række superhelte…herunder Michael Keaton i rollen som Batman. Jeps, skuespilleren, der var den første til at spille Batman eksklusivt på det store lærred i en live-actionfilm er tilbage (Adam Wests Batman fra 1960’erne var et TV-fænomen, der dog resulterede i en enkelt spillefilm).

Annonce:

Selv om mange skuespillere har haft Batman-kostumet på, er der nok en del, der synes at Michael Keaton og Christian Bale er de to, der har gjort det bedst. I hvert fald, hvis man skal dømme efter reaktionen på sociale medier, da Keaton dukkede op i Batman-dragten i en ny trailer, der havde premiere i forbindelse med Superbowl.

Desværre spiller han kun en birolle, for der er nemlig tale om en trailer for ’The Flash’, der handler om en helt anden superhelt, spillet af Ezra Miller. Men som folk på nettet var stort set enige om, så stjæler Michael Keaton hele billedet i traileren.

I Batman-dragten 31 år senere

Dette gensyn var som nævnt længe ventet – det er i år 31 år siden, Keaton spillede Batman sidst. Det var i ’Batman Returns’ fra 1992. Men Superbowl-reklamerne bød også på en anden superhelte-trailer, denne gang fra Marvels Cinematiske Univers.

Også denne trailer var båret af et længe ventet gensyn med superhelte, dog af lidt yngre status. Der er tale om traileren til den kommende ’Guardians of the Galaxy Vol. 3’, og når fans også har ventet længe på den, er det på grund af forretningspolitiske manøvrer i Hollywood.

Filmens skæbne blev nemlig pludselig temmelig uvis, da instruktøren af de to første film, James Gunn, blev fyret af Disney i 2018. Det skete, fordi en højre-ekstrem kommentator på Twitter pegede på nogle lettere politiske ukorrekte vitser, som Gunn havde lagt op på det sociale medie mellem 2008 og 2012. Kommentatoren gjorde det primært for at vise, at Hollywood og specifikt Disney handlede hyklerisk, når de lod politisk korrekthed forme firmaets kreative beslutninger.

Fyringen fik imidlertid både skuespillere og medier i Hollywood op på barrikaderne for at forsvare Gunn og kritisere Disneys fyring af ham, inklusive stort set hele stjernebesætningen fra Guardians of the Galaxy-filmene. I 2019 blev han genansat som instruktør på tredje del af den populære superhelte-serie.

En sommer med superhelte

I mellemtiden havde Gunn dog været ovre hos ærkekonkurrenten DC/Warner Bros., hvor han skrev og instruerede ’The Suicide Squad’, der havde premiere i 2021. Det forsinkede naturligvis ’Guardian of the Galaxy Vol. 3’, og det er derfor, fans har ventet på traileren med længsel. Det bliver dog formentlig den sidste film, Gunn laver for Marvel lige foreløbig. DC har nemlig ansat ham til at tage sig af DC-filmuniverset, i en rolle tilsvarende den, Kevin Feige har hos Marvel.

Når vi nu taler om gensyn, vil det sikkert undre nogle, at Zoë Saldana er tilbage i rollen som Gamora, eftersom hun blev slået ihjel af Thanos i ’The Avengers: Infinity War’, men som nogle måske husker, dukkede en yngre version af Gamora op fra fremtiden i ’The Avengers: Endgame’, og det er denne version af Gamora, der er med i ’Guardians of the Galaxy vol. 3’…som traileren meget klart gør opmærksom på.

Det bliver dog måske nok det sidste gensyn med denne udgave af ’Guardians…’-slænget. Ud over James Gunn har også Dave Bautista meldt ud, at han ikke ønsker at vende tilbage i rollen som Drax, og i det hele taget forventes det, at ikke alle ’Guardians’-heltene overlever tredje del af trilogien.

’The Flash’ får dansk premiere 14. juli, mens ’Guardians of the Galaxy vol. 3’ skulle dukke omkring 5. maj.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.