Forside * Featured

Toplyden fra Sonys bedste hovedtelefoner til en tredjedel af prisen – opdateret

-
(Foto: Sony)

Der er en mellemklasse-hovedtelefon på vej fra Sony, der har samme chip ombord som den meget roste topmodel, WH1000XM5.

Sony har ret meget held med sine øre- og hovedtelefoner for tiden. Deres trådløse øretelefon-modeller har flere år i træk begejstret anmelderne, der placerer dem blandt de bedst lydende og ydende på markedet.

På det trådløse hovedtelefon-marked har Sony langt mere konkurrence, men også her mener eksperterne, at Sony har fat i en lange ende. For eksempel med WH-1000XM5-modellen, der blev lanceret tilbage i maj og som anmelderne roste for et af markedets bedste ANC-systemer, og for at levere 30 timer på batteriet – og så for at lyde godt, naturligvis.

Annonce:

Problemet er bare, at de koster 3.800 kroner, så det er et par hovedtelefoner, du lige hurtigt laver et impulskøb af ude i lufthavnen, fordi du har glemt dine trofaste, støjreducerende kraniekogler derhjemme og skal ud på en lang flyrejse.

Men nu giver Sony mulighed for at investere i det bedste af teknologien fra den ovenstående topmodel for et beløb, der ikke brænder helt lige så varmt i tegnebogen. En ny mellemklasse-model, WH-CH720N, har nemlig den samme chip ombord som WH-1000XM5.

Samme lyd og ANC

Det er Sonys V1-chip, og med den skulle du både kunne få den samme høje kvalitet i den aktive støjreduktion, samt de andre fordele, som topmodellen har på det rent digital plan. For eksempel roses WH-1000XM5 for bedre at fastholde den trådløse forbindelse til f.eks. en smartphone, og det burde i teorien være det samme på WH-CH720N, der også har multipoint connectivity.

(Foto: Sony)

Det betyder også, at Sonys Digital Sound Enhancement Engine (DSEE) er tilgængelig på mellemklasse-modellen. Det er en opskalerings-teknologi, der f.eks. skulle kunne få Spotify til at lyde bedre, selv om tjenesten streamer i laver opløsning og med mere kompression end konkurrenterne.

Alt det tekniske kan styres fra den samme app som WH-1000XM5 anvender, nemlig Sony Headphones Connect. Mellemklasse-modellen har to mikrofoner i hver kop, der ud over at give bedre telefon-samtalelyd også assisterer med at holde den høje ANC-kvalitet. Der, hvor man formentlig kommer til at gå på kompromis i forhold til topmodellen er på komforten, som WH-1000XM5 også har fået enormt meget ros for.

5 timer længere på batteriet

Til gengæld har WH-CH720N en bedre batterilevetid end topmodellen. Ifølge Sony kan den spille i 35 timer med ANC slået til, hvor topmodellen kun klarer 30. Men alt dette er i virkeligheden kun interessant, hvis mellemklasse-modellen virkelig er så meget billigere end topmodellen. Og det er den.

Selv om WH-CH720N er dukket op på Sonys danske hjemmeside er der i skrivende stund ikke annonceret en officiel dansk pris (selv om det måske er sket, når du læser dette). Den europæiske pris er imidlertid annonceret til 149 Euro eller lige over 1.100 kroner. WH-CH720N koster altså mindre end en tredjedel af topmodellens pris.

Lige nu står der ”kommer snart” på Sonys danske hjemmeside, og ”snart” skulle være senere på foråret ifølge Sonys internationale pressemeddelelse.

OPDATERET: Sony Danmark melder, at den danske pris ligger på 1.200 kroner. En model uden V1-chippen, men med 50 timers batterilevetid, WH-CH520, kan erhverves for 550 kroner. Begge kommer på gaden i marts.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.