Forside * Featured

Alliance vil have blokering af pirat-sider hos internetudbyderne

-
Foto i computer: Shutterstock.com

Rettighedsalliancen mener at pirat-sider bør være omfattet af nyt blokeringsværktøj hos internetudbyderne

De danske myndigheder har for nyligt givet grønt lys til at internetudbyderne kan filtrere internet-trafikken, og f.eks. blokere skadelige hjemmesider og ondsindede links.

Branchesamarbejdet Teleindustrien har sammen med Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur og Center for Cybersikkerhed været med til at definere tiltag for dette, og forleden meldte Telenor så ud, at de er klar til at filtrere internet-surfingen – i første omgang mobil og senere andre internetprodukter.

Annonce:

Nu melder Rettighedsalliancen sig på banen. De vil også gerne have pirat-sider med i sådan et filter. Altså sider som systematisk krænker ophavsrettigheder. Det skriver MediaWatch.

Et sådant samarbejde vil gøre det nemmere at slukke for hjemmesider som krænker ophavsrettigheder.

“Det er rigtig godt, fordi det er noget, der er med til at skabe et mere sikkert internet. Alt, hvad der kan gøre det, er vi er meget positive overfor”, fortæller Maria Fredenslund, advokat og direktør for Rettighedsalliancen, til MediaWatch.

Alliancen mener at det vil beskytte brugere såvel som rettighedshavere bedre, hvis piratsider bliver kategoriseret som ondartede og kan blive blokeret gennem et nyt værktøj, som teleudbyderne nu får til rådighed.

Rettighedsalliancen påpeger at pirat-sider også kan udgøre en sikkerhedstrussel.

“Det er hjemmesider, der krænker rettigheder, men som bestemt også udgør en sikkerhedstrussel, fordi der jo tit findes malware. Når man går ind på de her ulovlige hjemmesider som bruger, udsætter man sig selv for risikoen for at få malware på sin computer og få stjålet sine identitetsoplysninger for eksempel”, fortæller Maria Fredenslund.

Det er ifølge Maria Fredenslund en del af forretningsmodellen for f.eks. ulovlige streamingtjenester, at inficere brugernes computere med malware, for at få adgang til personoplysninger og adgangskoder.

I dag kan Rettighedsalliancen godt få blokeret en pirat-side, men det kræver at en domstol giver tilsagn først, og det tager tid. Med det nye filter vil de, såfremt de kommer med, lettere kunne lukke for adgangen til den type sider.

Blokeringen sker via DNS, så det vil kunne omgås hvis der benyttes en anden DNS-tjeneste uden blokering eller en VPN-tjeneste. Hos Telenor vil det også være frivilligt om man ønsker blokeringen, dog er den som standard aktiv.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.