Forside * Nyheder

TV 2 Zulu bliver til TV 2 Echo

-
Foto: recordere.dk

TV 2 samler Echo og Zulu i et nyt og styrket tilbud til unge

TV 2 Zulu forsvinder som tv-kanal. TV 2 har valgt at samle de to ungetilbud, Echo og Zulu, under en hat, med navnet TV 2 Echo.

Det nye TV 2 Echo udkommer på tværs af medier og platforme og fremover med ensartet identitet. Det bliver et TV 2 Echo med flere forskellige genrer for målgruppen og med fortællinger, som er udviklet sammen med dem, fortæller TV 2 i en udmelding.

Annonce:

“Med det nye TV 2 Echo udvider vi med flere genrer og fortæller historier fra målgruppens perspektiv i et bredt mix af reality, fiktion, dokumentar og aktualitetshistorier. Vi vil også samle de yngre seere om alt det, vi deler, og ved at gøre det under ét brand bliver det tydeligere, hvad målgruppen kan forvente at få hos os”, fortæller Lotte Lindegaard.

TV 2 brænder for at samle, oplyse og ikke mindst engagere danskerne – det gælder også for de 20-30-årige, som TV 2 gerne vil have en stærkere relation til. Derfor samles Echo og Zulu i ét ungetilbud.

“Det er en helt central opgave for os at blive ved med at være relevante for de mere end 800.000 danskere, der er mellem 20 og 30 år, og sikre, at vi er med til at starte samtaler, skabe nysgerrighed og inspiration med en styrket tilstedeværelse der, hvor målgruppen befinder sig”, siger TV 2s indholdsdirektør, Lotte Lindegaard.

 

TV 2 Echo bærer Zulu-formater videre

TV 2 Echos redaktion har siden 2018 udviklet et alternativt aktualitetstilbud med ambitionen om at levere public service-indhold fortalt af unge til unge. TV 2 Echo er født som et digitalt indholdsunivers, der afspejler målgruppens massive tilstedeværelse på sociale medier, hvor TV 2 Echo er lykkedes med at skabe en stærk relation til målgruppen. Det arbejde skal videreudvikles og styrkes, når TV 2 fremover samler alt ungeindhold i en fælles ramme under TV 2 Echo.

“Når vi samler to indholdsbrands, er det med ambitionen om at skabe et bredere og mere dynamisk indholdstilbud. Echos programtemaer bredes ud i flere fortællinger og formater på sociale medier samt på tv2.dk. Tv2.dk er der, hvor vi lige nu har allerbedst fat i målgruppen, så ved siden af TV 2 Echo intensiverer vi vores digitale nyhedsindsats over for dem. De unge vil gerne opdateres, og det er en central public service-opgave for os at bidrage til”, siger Lotte Lindegaard.

Med sammenlægningen af TV 2 Zulu og TV 2 Echo udvides TV 2 Echos nuværende aktualitetsfortællinger med formater og genrer, som Zulu gennem 20 år har skabt grundpillerne til.

Selvom dele af Zulus dna fortsat vil leve videre i TV 2 Echo, siger TV 2 også farvel til et brand, der har betydet meget for seerne og TV 2 siden starten af år 2000.

“Zulu har repræsenteret det unge og originale i mange år og leveret fantastisk underholdning og dagsordensættende begivenheder, vi aldrig vil glemme. Zulu har dog ikke længere den relevans hos målgruppen, som den havde i brandets ungdom, og derfor er tiden nu kommet til at gøre noget nyt. Verden ændrer sig, og vi skal forny os og skifte spor på det rigtige tidspunkt. Med kæmpe stolthed tager vi gode erfaringer og stærke formater med videre, når vi samler kræfterne i TV 2 Echo”, siger Lotte Lindegaard.

 

Hvornår?

TV 2 Echos nye identitet udrulles på alle platforme 27. marts, hvor den officielle sammenlægning af Zulu og Echo træder i kraft. Herefter vil velkendte og nye formater løbende blive lanceret og forme det nye TV 2 Echo.

Startskuddet lyder, når ’Zulu Awards’ transformeres til ’EchoPrisen’, der viderebringer den traditionsrige hyldest af alt det bedste, vi har set, hørt og delt med en kæmpe fest fra scenen i K.B. Hallen 30. marts 2023. Festen fortsætter på TV 2 Play og TV 2 Echo, når ’EchoPrisen’ sendes 2. april.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.