Forside Nyheder

Lenovo viser laptop med rulleskærm frem på MWC

-
(Foto: Lenovo)

Denne ThinkBook kan gå fra et bredformat til et mere kvadratisk skærmformat ved et tryk på en knap.

Mobile World Congress er i gang i Barcelona, og det betyder normalt en række nyheder på mobilfronten. Men der tilsyneladende er også plads til andre produkter, hvis man tænker mobilitet lidt ud over, hvad man kan have i en lomme.

Således har Lenovo taget en laptop-prototype med på MWC, som udvalgte medlemmer af pressen har fået lov at tage i øjesyn. Og det er ikke nogen helt normal laptop, selv om den måske ser sådan ud. Denne bærbare PC har nemlig flere skærmstørrelser indbygget.

Annonce:

Lige siden LG viste sit rulbare TV-koncept frem ved CES i 2018, har idéen om at kunne udvide skærmen på et produkt ved at rulle den ud været et spændende fremtidsperspektiv, især på smartphones.

Det har dog skortet på reelle produktlanceringer (selv om LGs rulle-TV rent faktisk kom på gaden til en hamper pris), for det er tilsyneladende både dyrt og svært at masseproducere de rullende skærme. Det har dog ikke forhindret Lenovo i at prøve med en model i sin ThinkBook-serie.

Fra 4:3 til 8:9 på få sekunder

I sin ”normale” tilstand har ThinkBook-modellen en traditionel 12.7-tommers skærm i skærmforholdet 4:3. Men når man trykker på en knap på siden af laptoppen begynder skærmen at rulle sig ud opefter.

(Video: Lenovo)

Når den er rullet helt ud, er skærmen i stedet på 15.3-tommer. Det ville jo normalt være en bredere skærm, men i udrullet form er skærmens størrelsesforhold 8:9, altså næsten kvadratisk – eller som to 16:9-skærme sat oven på hinanden.

Hvis du undrer dig over, hvem der kunne have behov for sådan en skærmstørrelse, så siger Lenovo til Android Authority, at især professionelle indholdsskabere og folk, der arbejder med kode, er glade for høje skærme. Firmaet har angiveligt observeret at grupper som disse anvender den foldbare hybrid-PC X1 Fold på netop denne måde.

Lenovo teasede ThinkBook’en med rulbar skærm tilbage i oktober, men fremvisningen på MWC er første gang, medierne har kunnet komme helt tæt på den. Lenovo holder dog stadig kortene tæt til kroppen i forhold til vægt (som bl.a. The Verge spurgte om uden at få svar), holdbarhed, og ikke mindst pris og eventuel lancering. Det er langt fra sikkert, at sidste sker lige foreløbig. Og hvis det sker, kan der nå at ske mange ændringer i designet forinden.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.