Forside * Nyheder

Belkin og Wemo sætter Matter-implementering på pause

-
(Foto: Belkin)

Et af de største firmaer indenfor teknologi til det smarte hjem vil ”gentænke” deres forhold til Matter-standarden.

Det var meningen, at Matter-standarden én gang for alle skulle rydde forhindringerne af vejen for en sammenkobling af smarthjemsteknologier fra forskellige producenter. Af samme grund var langt de fleste af disse producenter også ombord i samarbejdet omkring Matter-standarden, der officielt blev lanceret i efteråret.

Men hvor mange af producenterne nu er godt i gang med at gøre nogle af deres ældre produkter Matter-kompatible via software-opdateringer og nye produkter kommer på markedet, der allerede lever op til Matter-standardens krav, har en af de tunge drenge sat implementeringen af Matter på pause.

Annonce:

Det er Belkin, hvis Wemo-serie har været en stor spiller, når det gælder tilbehør og enheder til det smarte hjem. Derfor er det også relativt bekymrende, at firmaet nu sår tvivl om sit forhold til Matter.

Belkin bekræfter overfor The Verge, at firmaet har ”taget et stort skridt tilbage for lige at tage en pause og gentænke” tilgangen til det smarte hjem. Ifølge tech-mediet siger firmaets globale kommunikationschef, Jen Wei, at firmaet først vil sende Matter-produkter på gaden, når de kan differentiere sig fra resten af markedet.

Aflyser Matter-opdatering af produkter

Med andre ord er det ikke fordi, Belkin synes at Matter-standarden og hele initiativet er noget hø. Tværtimod siger Wei til The Verge, at ”Matter kommer til at have en vigtig og positiv indvirkning på hele smarthjems-industrien”.

I stedet handler Belkins beslutning tilsyneladende mere om at firmaets produkter ikke fremstår som specielt innovative eller originale, hvis alle mulige andre produkter kan sættes i stedet for dem. Og det er jo lige præcis pointen med Matter – nemlig at alle enheder er kompatible hinanden.

Det lader altså til at Belkin i de kommende år kommer tilbage i Matter-folden og formentlig med nogle produkter, der står ud fra mængden. Men inden da skal firmaet lige tænke sig lidt om, og derfor er Matter-implementeringen sat på pause.

Det sidste betyder således at de Belkin Wemo-produkter, som firmaet lovede at opdatere til Matter-standarden sidste år, ikke bliver opdateret alligevel. Flere af dem understøtter den trådløse Thread-standard, der er grundlaget for Matter, men den sidste del af kompatibiliteten kommer altså ikke med. Thread-funktionen kommer således kun til at virke med Apples HomeKit ifølge The Verge.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.