Forside Nyheder

Matter-standarden er endelig klar

-
(Foto: CSA)

Efter flere forsinkelser kan hjemmets mange enheder begynde at tale sammen via Matter, der forventes at blive rullet bredt ud i de kommende måneder.

Så lykkedes det endelig. Efter at være blevet forsinket ad flere omgange, er Matter-standarden nu en realitet og afsløret overfor offentligheden. Det betyder, at producenterne nu kan gå i gang med at sende produkter på gaden, der understøtter standarden.

Med andre ord kan vi forvente en flodbølge af hjemme-teknologi med Matter-understøttelse i de kommende måneder, men der går nok lidt, før alle producenterne få puttet Matter i deres produkter, eftersom det først er fra i dag, alle ved, hvad deres enheder skal leve op til for at virke med Matter.

Annonce:

Det gode ved Matter er naturligvis, at langt de fleste producenter af forbrugerteknologi med hjemmestyrings-funktioner er med i Matter-samarbejdet, lige fra de store navne som Apple, Amazon, Samsung, og ikke mindst Google, der har ført an i arbejdet med udformningen af standarden.

 

IKEA tog forskud på glæderne

Af samme grund er det næppe tilfældigt, at Google på samme dag som Matter-standarden er blevet annonceret har lanceret nye Matter-kompatible Nest-enheder, en ny Home-app, der kan håndtere Matter, og understreget løftet om at de fleste af deres nyere produkter får Matter ombord via software-opdateringer.

En spiller, der fylder mere og mere på hjemmestyrings-markedet er naturligvis IKEA, der også er ved at gøre klar til Matter. En ny, Matter-kompatibel gateway til IKEAs hjemmestyringsprodukter blev allerede set i Norge for en måneds tid siden under navnet Dirigera.

Produkter, der tidligere var afhængig af Zigbee vil også være kompatible med Matter, og det betyder f.eks., at de populære pærer og lamper fra Philips Hue også kommer til at virke med Matter.

De mange firmaer bag Matter kalder sig Connectivity Standards Alliance (CSA) og de har sammen med version 1.0 af standarden udsendt det første software development kit (SDK) til Matter. Skulle du være interesseret i de mere tekniske aspekter af Matter, kan du læse mere på CSAs hjemmeside.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.