Forside * Nyheder

Bloomberg: M3-iMac kan allerede komme efter sommeren

-

Måske dukker M3’eren endda endnu tidligere op via en opdatering af MacBook Air, der også skulle komme i en 15″-version.

Der er fuld skrald på Apples udvikling af M-serie-chips, der indtil videre primært har været at finde i selskabets computere og professionelle tablets. Det ser for eksempel ud som om, det nyeste skud på stammen dukker op før end ventet.

Selv om der gik to år mellem M1 og M2, ser det nu ud som om, der kun går et år mellem M2 og M3. Sådan er det i hvert fald, hvis man skal tro den sædvanligvis ganske velinformerede Mark Gurman fra Bloomberg.

Annonce:

Gurmans kilder fortæller ham, at der allerede efter sommerferien kan dukke en opdatering af de nyeste, farverige iMacs op, der har M3-chippen ombord. Ud over, at skiftet fra M2 til M3 er hurtigere end fra M1 til M2, kan M3-chippen byde på en ekstra stor ydelses- og hastighedsforøgelse i forhold til forgængeren.

Det er fordi, M3’en angiveligt laves med TSMC’s 3nm-proces, der kan presse endnu flere transistorer ind på chippen end nogensinde før. Hvis processen har fået M3’en til at køre voldsomt meget hurtigere og samtidig klarer sig godt i tests, kan man måske godt forstå at Apple vil køre den i stilling så hurtigt som muligt.

Forspring i forhold til Intel

Det kan nemlig give Apple et forspring i forhold til Intel-baserede konkurrenter, eftersom Intels chips baseret på 3nm-processen efter sigende først går i produktion sidst i 2023. Ud over den hurtigere chip skulle der dog primært være tale om kosmetiske forandringer på de nye iMacs. Dens stander skulle blive fremstillet på en ny måde og have et nyt design, men ellers skulle de nye iMacs ligne dem fra 2021, inklusive de friske farver.

MacBook Air med M2-chippen fra 2022. Den fås kun med 13,6″ skærm lige nu, men der kan være en 15″-skærm på vej indenfor få måneder (Foto: Apple).

Der er dog også nyt til fans af Apples bærbare computere. Hvis du har gået og overvejet at købe en MacBook Air, og har holdt igen på grund af størrelsen, er det godt nyt. Apple vil nemlig sende en 15-tommers MacBook Air på gaden, hvis Gurmans kilder er til at stole på.

Samtidig kommer der en opdatering af 13-tommer-versionen. Gurman gætter selv på, at den får M3 ombord, givet at der allerede findes en M2-version af MacBook Air. Men hvis den ikke får M3 ombord, kan opdateringen måske bestå i en opgradering af minimumsantallet af kerner på M2-chippen fra 8 til 10.

Disse to computere skulle lande inden ret længe. Ifølge Gurman kan de komme lige før sommeren går i gang eller i løbet af sommeren. Hvis Gurman så gætter rigtigt, bliver M3-chippen tilgængelig under et år efter sin forgænger.

Til sidst skal det også nævnes, at Apple ifølge Gurmans kilder langt om længe er klar til at tilbyde sine allerkraftigste computere med Apple Silicon-chips. Der skulle kommen en Apple Mac Pro med en M-chip ombord, og man må næsten gå ud fra, at det bliver en M3. Alt andet vil jo ikke rigtig give mening.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.