Forside * Fokus

Google Bard AI-chatbot åbner for flere

-
Foto: Shutterstock.com

Borgere i USA og Storbritannien kan tilmelde sig Googles konkurrent til ChatGPT i dag.

Siden Google præsenterede deres Bard AI-chatbot i februar, har de arbejdet på at forbedre bottens svar, da den tidligere havde lidt udfordringer med en faktuel information, hvor fejlen sneg sig med ind i Google præsentation af den.

Efter en test-periode modtog nogle Pixel-brugere i går invitationer til at prøve Googles bot, og i dag annoncerede virksomheden, at de “starter udrulningen af Bard-adgangen”.

Annonce:

I et blogindlæg, som “Bard hjalp med at forfatte”, opfordrede produkt-vicepræsident Sissie Hsiao og forsknings-vicepræsident Eli Collins folk til at tilmelde sig på bard.google.com

Desværre er Bard ikke for Danmark endnu. Det er først USA og Storbritannien , og herefter vil Bard gradvist åbne i flere lande og på flere sprog.

Ligesom med ChatGPT eller Microsofts Bing AI, vil du kunne tale med Bard som en ven ved hjælp af naturligt sprog i stedet for en stiliseret sekvens af nøgleord. Bard er ikke en erstatning for en Google Søgning, men snarere et supplement.

 

Foto: Google

 

Bards grænseflade minder meget om Bing AI, men med nogle få forskelle:

Nederst på hvert svar tilbyder Googles version fire knapper: tommelfinger opad, tommelfinger nedad, en opdateringspil og en knap med teksten “Google it”. Der er også en mulighed øverst til højre for svaret, hvor der står “Se andre udkast”.

Bing AI har ikke disse muligheder, men bruger i stedet pladsen under hvert svar som et område til kildehenvisninger.

Hvor Bing AI benytter OpenAI’s GPT-4, er Bard baseret på hvad der beskrives som en effektiv og optimeret udgave af Googles LaMDA.

Der er et par forskelle ved indtastningslinjen nederst på skærmen. Bard indeholder et mikrofonikon i enden, hvilket antyder, at tale-til-tekst kan være understøttet, hvilket ikke er tilfældet for Bing.

Microsofts løsning har et ‘kost-ikon’ til venstre for tekstindtastningslinjen, så brugeren kan rydde op og starte et nyt emne, mens Googles ikke har det.

Det er også værd at nævne, at der under Bard’s tekstfelt findes en lille skriftlinje, der advarer om, at “Bard kan vise unøjagtige eller stødende oplysninger, som ikke repræsenterer Googles holdninger.” Bare så vi ikke tror at AI altid har ret og ikke kan lave fejl.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.