Forside * Nyheder

Se (AI-)fotos af Donald Trumps anholdelse

-
(Foto: Twitter/Eliot Higgins/Midjourney)

Snart kan du selv lave tilsvarende billeder med Microsofts Bing og Edge, samt Adobe Photoshop, Premiere Pro, og After Effects.

I skrivende stund venter USA spændt på at se, om en af landets tidligere præsidenter for første gang i mindst et århundrede bliver arresteret af politiet. Donald Trump annoncerede selv i sidste uge, at han forventer at få håndjern på tirsdag. Men det er altså ikke sket, da disse linjer skrives (men når du læser dem, er det muligvis gamle nyheder).

Hvis man imidlertid følger med på sociale medier, kunne man godt forledes til at tro, at Trump allerede var blevet arresteret under stærkt politiopbud og at han ikke fulgte med betjentene frivilligt. Billedet ovenfor viser jo netop dette, men selv om dette, og de øvrige billeder ser ret realistiske ud, viser de noget, der aldrig har fundet sted.

Annonce:
(Foto: Twitter/Eliot Higgins/Midjourney)

I stedet er det sådan, det generative AI-system Midjourney forestiller sig, at det KUNNE se ud, når og hvis Trump bliver arresteret. Billederne er blevet lagt op på Twitter af Eliot Higgins, der står bag det undersøgende journalistfællesskab Bellingcat. Han har selv lavet billederne med Midjourney, formentlig i et forsøg på også at skabe opmærksomhed omkring, hvad de professionelle kalder ”syntetisk” medie-materiale (klik på Twitter-linket for at se mange flere billeder)

Med de nye AI-tiltag, der lige nu dukker op i alt fra søgemaskiner til smarture, kan alle og enhver nemlig lave superrealistiske billeder og sprede dem, som de vil. Det er en helt ny kultur, der er ved at opstå, og mange af de sociale medie-platforme opfordrer nu folk til at gøre det helt klart, når lægger AI-skabte billeder op.

Nem AI-kreativitet i Bing og Photoshop

Selv om Twitters brugerregler forbyder den slags, er det altså stadig Twitter, som Higgins lagde billederne op på. Det er Ars Technica, der har fået øje på dem, og de er allerede blevet set millioner af gange.

Hvis du selv har lyst til at prøve kræfter med den slags AI-kreativitet, kan du snart gøre det med værktøjer, du allerede kender. Bing Chat, som vi allerede har skrevet en masse om, får f.eks. nu en funktion indbygget, hvor du blot kan spørge Bing om at lave et billede, og så skaber den det ved hjælp af DALL-E-systemet fra OpenAI.

(Foto: Microsoft)

Den samme funktion vil snart blive tilgængelig i en sidebar i Microsofts Edge-browser. I begge tilfælde har Microsoft nu gjort funktionen tilgængelig for udvalgte Preview-brugere i en slags betatest. Men hvis det følger Bing Chat-mønstret, går der kun nogle få uger, før det er åbent for alle.

Skulle du have behov for at arbejde med AI-skabte billeder i et mere professionelt værktøj, kan Adobe hjælpe. De har netop annonceret Firefly, en ny familie af generative AI-funktioner, der bliver bygget ind i Photoshop, After Effects og Premiere Pro. Så kan du blot spørge AI’en om at lave noget, du selv kan bygge videre på og spare en masse tid.

Og det ser ud som om, der snart kommer mere af den slags fra andre firmaer. NVIDIA har netop annonceret en cloud-baseret infrastruktur, som mindre firmaer kan leje sig ind på og skabe deres egne generative AI-tilbud. Men hvis du selv vil i gang som privatperson, er det altså nok snarere Microsoft eller Adobe, du skal have fat i.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.