Forside * Featured

Kunstig intelligens har bragt Sidney Lee tilbage “i live”

-
Sidney Lee med sin velkendte bandana på hovedet (foro: recordere.dk)

TV 2 Echo er klar med en dokumentar om reality fænomenet Sidney Lee, og der har man brugt AI til at genskabe Sidneys stemme.

TV 2’s faktachef Thomas Breinholt siger, at de har taget nogle kunstneriske friheder i deres utraditionelle greb med at bruge en computerskabt stemme i deres dokumentarserie om den afdøde realitystjerne Sidney Lee.

Selvom det lyder som hans stemme, er den faktisk genskabt ved hjælp af kunstig intelligens. Familien er overbevist om, at Sidney ville have elsket det.

Annonce:

Thomas Breinholt forklarer, at stemmen skal betragtes som dokumentarens speak og er genskabt for at give programmet en mere personlig og autobiografisk følelse.

Han mener også, at det er en kunstnerisk frihed at lade Sidney Lee sige, at han ligger under gravstenen i begyndelsen af programmet.

 

 

Sidney Lee var Danmarks første og største realitystjerne, der døde på grund af en blodforgiftning efter en lungebetændelse. TV 2’s nye dokumentarserie om Sidney Lee vil fortælle hans historie, herunder hans liv og personlighed.

Stemmen i dokumentaren er genskabt ved hjælp af kunstig intelligens af det amerikanske firma Veritone. Pipeline, produktionsselskabet bag dokumentaren, sendte materiale med Sidney Lees rigtige stemme til Veritone og bad en af deres ansatte, der havde lyttet meget til Sidney Lee, om at indtale en referencestemme. Veritone parrede derefter de to stemmer og skabte en algoritme. Til sidst skulle en ansat indtale Sidney Lees stemme, før den kunne uploades til Veritone, og så kom der en lydfil med Sidney Lees genskabte stemme ud.

De første to afsnit af dokumentarserien ‘Sidney’ har premiere 11. april på TV 2 Play og TV 2 Echo. Det samme gælder de to første afsnit af podcasten ‘Echo Dox: Sidney Lee – min historie’. Tredje og sidste afsnit vises på TV 2 Play og TV 2 Echo tirsdag 18. april.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.