Forside * Featured

Microsoft går all-in på AI med Copilot i Office

-
(Foto: Microsoft)

Snart kan du bede en kunstig intelligens baseret på GPT-4 om at lave Excel-analyser, rydde op i dine emails og tage mødereferater.

Hvis du synes, du har hørt nok om AI og chatbots allerede, kan du godt forberede dig på, at der kommer meget mere endnu. Microsoft har netop annonceret sin stort anlagte integration af den nye AI-generation i sine vigtigste værktøjer som Word, Excel og PowerPoint. Det skete ved en event ført an af CEO Satya Nadella.

Det, der begyndte med Bing, vil Microsoft nu have til at være en fast del af arbejdsprocessen i disse produktivitetsværktøjer. Og det betyder, at der er en del tidsbesparende muligheder i den nye teknologi. Men, som alle, der har fulgt med i den nuværende AI-udvikling godt ved, så er det ikke problemfrit.

Annonce:

Den nye, digitale assistent, der skal hjælpe dig med at være mere produktiv med Microsofts værktøjer hedder Clippy og er en talende tegnefilms-papirklips… okay, det var selvfølgelig en vits til dem, der kan huske sidste gang, Microsoft forsøgte noget lignende. Men dengang var der naturligvis ikke tale om at Clippy havde hjælp fra en ny og meget avanceret kunstig intelligens.

(Animation: Microsoft)

Det er der nu, hvor Microsofts assistent hedder Copilot. Andenpiloten, der skal navigere dig igennem arbejdsdagen er baseret på OpenAIs sprogmodel GPT-4, der selvsagt er opfølgeren til GPT-3, som mange har stiftet bekendtskab med i løbet af efteråret via sjove AI-generede fotos med videre, og i forbindelse med ChatGPT, som vi også har skrevet om.

Hjælper dig med forberedelsen til mødet

GPT-4 er så den nyeste sprogmodel, der er endnu mere avanceret, og som blev annonceret for et par dage siden. Det viser sig faktisk, at den integration med Bing, som vi tidligere har skrevet om, allerede benyttede sig af GPT-4 og ikke GPT-3, som de fleste troede. Men Microsoft havde fået adgang til den nyeste sprogmodel lidt tidligere, netop fordi de skulle integrere AI’en i forskellige programmer.

(Animation: Microsoft)

Hvad kan Copilot så? Først og fremmest benytter den sig af sprogmulighederne i GPT-4 til at både analysere de forskellige typer informationer, den har adgang til, og til at fortolke, hvad du gerne vil have den til at gøre.

Hvis du for eksempel har et møde i din Outlook-kalender, kan Copilot fortælle dig i hovedpunkter, hvad du skal forberede til mødet og f.eks. læse op på. Det baserer den f.eks. på mødereferater fra tidligere møder eller din e-mail-indbakke, og hvis du bruger Microsoft 365 eller Microsoft-programmerne i en større virksomhedssammenhæng, kan den også tjekke dokumenter, der er tilgængeliggjort på netværksniveau.

Test rulles ud indenfor de kommende måneder

Du kan også bede Copilot om at lave en PowerPoint til dig baseret på et Word-dokument eller skrive et Word-dokument helt ud efter blot at have givet den information i punktform – eller ud fra informationer et helt andet sted fra. Hvis din virksomhed bruger Microsoft Teams, kan Copilot transkribere alt, der er blevet sagt og lave et referat baseret på, hvad der skal gøres, og hvem, der skal gøre det.

(Animation: Microsoft)

I Excel kan du endda bede Copilot om at foretage særlige analyser med mere. Hvis du allerede har lagt data ind i et Excel-dokument, kan du f.eks. bede Copilot om at lave en SWOT-analyse eller en Pivot-tabel ud fra disse data. Og endelig – og måske mest brugbart – kan du bede Copilot om at rydde op i din email for dig.

Det skal med det samme siges, at Copilot, ligesom lignende hjælpere som f.eks. Grammarly, ikke altid rammer plet. Du vil altså stadig (i hvert fald i den mest overskuelige fremtid) skulle tjekke dens arbejde, inden du f.eks. sender det til andre. Der går også nok en rum tid, før du får mulighed for at prøve det af selv. Lige nu tester Microsoft Copilot med blot 20 udvalgte partnere, men vil udvide Preview-testen i de kommende måneder.

I et blogindlæg skriver Microsoft, at prisen på brug af Copilot samt tilgængelighed verden over vil blive offentliggjort indenfor de næste måneder. Som en særlig tjeneste til vores læsere kan vi bekendtgøre, at denne nyhed er skrevet af et rigtigt menneske.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.