Forside * Nyheder

Nanoleaf melder sig klar med Matter-pærer

-
Den nye Matter-kompatible pære-kollektion fra Nanoleaf understøtter også Thread (Foto: Nanoleaf).

Firmaet med de sjovt formede smartlamper til væggen er nu – formentlig som de første – klar med smartpærer, der understøtter både Matter og Thread.

Vi kender Nanoleaf især fra deres vægmonterede, farverige smart-lamper, men som det også vil være mange bekendt, laver firmaet også smartpærer, du kan sætte i din yndlingslampe. Og som alle andre producenter, der er orienteret mod det smarte hjem, har firmaet taget stilling til den nye, altfavnende standard, Matter.

Modsat Belkin, der for nylig meldte ud at de vil vente med Matter-implementeringen i deres Wemo-serie, er Nanoleaf tilsyneladende absolut dedikeret til at komme med i Matter-økosystemet med sine produkter.

Annonce:

I hvert fald kan firmaet her omkring seks måneder efter offentliggørelsen af Matter-standarden åbne op for forudbestilling af de første Nanoleaf-produkter, der understøtter Matter – i hvert fald i USA. Det ser endda ud som om, Nanoleaf er kommet først til markedet med smartpærer, der understøtter Matter over Thread-netværk.

Thread er den trådløse protokol, der er lavet specifikt til at binde Matter-enheder sammen i et Mesh-netværk, sådan at det normale WiFi-netværk ikke hænger på det hele. Det betyder dog også, at Nanoleafs lysprodukter kræver en ekstern Matter-controller og en Thread-router, der som The Verge f.eks. skriver, ofte kan findes i samme enhed.

Ser ud til at holde prisen

Nanoleafs smartpærer findes i en serie, der naturligt nok hedder Essentials, og det er måske derfor endnu mere naturligt, at den nye Matter-serie hedder Matter Essentials. De produkter, der kan forudbestilles nu, blev allerede teaset tilbage i november.

Nanoleafs Matter-kompatible lysslange (Foto: Nanoleaf)

Ligeledes viste Nanoleaf også nogle kommende Matter-produkter frem under årets CES-messe. Foreløbig består den af to pærer med E26/E27-sokkel, en GU10-spotpære, en indbygningsspot, samt en lysslange. De to E27-pærer er en standardpære (der dog i stedet for den runde form har den let kantede form, Nanoleaf er kendt for), samt en større pære med fladere front.

Med andre ord ser de nye Matter-pærer akkurat ud som de tidligere Essentials-pærer, som nævnt med den forskel, at de altså understøtter Matter og Thread. I skrivende stund er pærerne dog ikke sat til forudbestilling på i den europæiske Nanoleaf-webshop. På den amerikanske webshop holder Matter-udgaverne imidlertid den samme pris som de tidligere Essentials-modeller.

Hvis det også bliver tilfældet i Europa, kan vi forvente at en enkelt E27-standardpære koster 19,99 Euro, eller omkring 150 kroner. En pakke med tre koster 49,99 Euro eller omkring 370 kroner. Det er også prisen for en to-meters lysslange. Vi kender endnu ikke prisen på den større pære og indbygningsspotten, samt hvornår Matter Essentials-serien bliver tilgængelig i Danmark.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.