Forside * Featured

AI-genereret billede vandt Sonys fotokonkurrence

-

Det måtte jo komme, at et AI-genereret billede vinder i en stor fotokonkurrence

Der er fart på AI (kunstig intelligens) for tiden, hvor de forskellige produkter på markedet kan bruges til at lave kode, skrive tekster, lave sange, generere billeder og meget andet.

Annonce:

Så det måtte jo komme. Den tid hvor et AI skabt foto vinder en konkurrence, som ellers oprindeligt var tiltænkt fotografer med et kamera i hånden.

Den tyske kunstner Boris Eldagsen deltog i Sony World Photography Awards, og vandt i den åbne kreative kategori med billedet der fik titlen PSEUDOMNESIA | The Electrician.

Nu har han skrevet på sin hjemmeside, at han ikke kan acceptere prisen i den kreative åbne kategori, som han vandt ved Sony World Photography Awards sidste uge.

Årsagen er at billedet er computer-genereret vha. AI. Han fortæller at det hele er en provokation fordi den type konkurrencer ikke har villet anerkende at billeder i dag kan skabes af andet end kameraer, og efter hans mening har udbydere af den type foto-konkurrencer bare vendt det blinde øje til.

Han forklarer at deltagelsen i Sony World Photography Awards var ment som en debatskaber, og at han derfor har afvist at modtage vinderprisen.

Det vindende fotografi skildrede to kvinder fra forskellige generationer i sort og hvid.

Boris Eldagsen fortæller, at dette var et “historisk øjeblik”, da det er første gang et AI-billede havde vundet en prestigefyldt international fotokonkurrence, og tilføjede:

“Hvor mange af jer vidste eller mistænkte, at det var AI-genereret? Der er noget ved dette, der ikke føles rigtigt, ikke sandt?”

Hans AI-genererede vinderbillede kan ses: her

 

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.