Forside * Nyheder

Apple vil bruge 100% genanvendt kobolt i batterier fra 2025

-
Apple Flagship Store / Visitor Center (foto: recordere.dk)

Apple vil bruge 100% genanvendt kobolt i sine batterier inden 2025, ifølge en nylig annoncering fra teknologigiganten.

Ud over kobolt vil magneter i Apple-enheder også bruge fuldt genanvendte sjældne jordarter i 2025, mens alle Apple-designede printkort vil bruge 100% genanvendt tinlodning og guldbelægning. Disse foranstaltninger er en del af virksomhedens bestræbelser på at bruge kun genbrugte og vedvarende materialer i alle produkter i fremtiden.

I 2022 øgede Apple sin brug af genbrugsmetaller betydeligt og indkøber nu over to tredjedele af al aluminium, næsten tre fjerdedele af alle sjældne jordarter og mere end 95% af al wolfram i sine produkter fra 100% genbrugsmateriale. Disse hurtige fremskridt bringer Apple tættere på sit mål om at fremstille alle produkter med kun genbrugte og vedvarende materialer og forfølger virksomhedens 2030-mål om at gøre hvert produkt CO2-neutralt.

Annonce:

Apples administrerende direktør, Tim Cook, fortæller i en pressemeddelelse: “Hver dag innoverer Apple for at lave teknologi, der beriger folks liv, samtidig med at den beskytter den planet, vi alle deler. Fra de genanvendte materialer i vores produkter til den rene energi, der trækker vores drift, er vores miljøarbejde en integreret del af alt, hvad vi laver, og hvem vi er. Så vi vil fortsætte vores stræben i troen på, at god teknologi skal være fantastisk for vores brugere og for miljøet.”

Kobolt er en vigtig komponent i mange batterier og bruges i stor skala i elektronikindustrien. Koboltindustrien er imidlertid forbundet med menneskerettighedskrænkelser og miljøproblemer, herunder farlig og giftig affald og jordforurening. Ved at øge brugen af genanvendt kobolt og andre materialer kan virksomheder som Apple bidrage til at reducere behovet for minedrift og minimere miljøbelastningen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.