Forside * Nyheder

Er dette Googles nye foldbare Pixel?

-
(Foto: Kuba Wojciechowski)

En ny, lækket video viser en foldbar smartphone i samme format, som vi forventer den foldbare Pixel kommer i.

Det er ikke mere end få dage siden, vi kunne viderebringe finansmediet CNBCs rapport om at Google nu kaster sig ind på det foldbare smartphone-marked. Det skulle ske med en ny Pixel-model, der er mere i en slags ”bogformat” end de slanke og høje formater, vi har set fra f.eks. Samsung og Huawei, og ret forskelligt fra klap-telefonformatet.

Formatet er angiveligt tættere på Microsofts Surface Duo-format, og Microsoft påtænker angiveligt også at komme med en Duo-model med foldbar skærm, som kører Android, og derfor i en eller anden forstand må være relativt tæt på, hvad der rygtes om den nye Pixel-model.

Annonce:

Der er også allerede dukket computerskabte renderinger af den nye Pixel-model op, formentlig baseret på de informationer, der hidtil har været tilgængelige. Der hersker dog en del tvivl om, hvor ægte, disse er. Og denne tvivl er netop blevet forstærket.

Der er nemlig nu blevet lækket en kort video (ovenfor), som angiveligt viser den foldbare Pixel. Og der er mindst én tydelig forskel på de renderede billeder og videoen. På videoen har den pågældende foldbare smartphone nemlig en kant hele vejen rundt om den indvendige skærm, der stikker op fra overfladen. Denne kant flugter med skærmen og ser smallere ud på renderingerne.

Troværdig kilde

Vi er efterhånden så vant til kantløse skærme, at det virker helt underligt at kanten stikker let op rundt om den store skærm på indersiden af, hvad der altså skulle være den foldbare Pixel-model.

Men kanten kan have en beskyttende funktion, der gør at selve skærmen ikke klapper sig helt tæt sammen oven på sig selv. Samsungs foldbare har faktisk en lignende kant, der dog blot er en hel del smallere end den, vi kan se på videoen.

(Foto: Kuba Wojciechowski)

Det skal også siges, at det er klogt at tage videoens ægthed med et gran salt. Det skal man naturligvis altid, når der er tale om lækager af denne art, men det er påfaldende, at der ikke er et Google-logo at få øje på, og at vi ikke kan se skærmens indhold. Der er dog næppe tale om en dummy, da videoen begynder med en tændt skærm, der blot er blevet sløret.

Når der alligevel er grund til at give videoen et ekstra kig, er det på grund af kilden. Det er nemlig den polske udvikler Kuba Wojciechowski, der siden sidste år har lækket detaljer om netop en potentiel, foldbar Google Pixel. Wojciechowski fandt disse detaljer ved at kigge dybt i Android-koden. Disse detaljer matcher dem, som CNBCs kilde har lækket til finansmediet.

Den foldbare Pixel skulle ifølge CNBC blive præsenteret på udviklerkonferencen Google I/O, der begynder 10. maj.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.