Forside * Featured

Flere detaljer om de nye Star Wars-film annonceret

-
(Foto: Starwars.com)

Lars Mikkelsen er Thrawn, hvornår Rian Johnson vil lave en Star Wars-film er op til ham selv, og James Mangolds film kommer ind og røre ved Star Wars’ spirituelle arvegods.

Efter fredagens mange annonceringer omkring kommende Star Wars-film og -serier fra Star Wars Celebration-fankonventet i London er der sluppet yderligere detaljer ud i løbet af weekenden, som nok er værd at hæfte sig ved.

Vigtigst for os danskere er nok nyheden om at begge Mikkelsen-brødre nu er fasttømret i Star Wars-universet, også når det gælder live-action. Det er nemlig nu blevet bekræftet, at Lars Mikkelsen skal spille Thrawn i Disney+-serien ’Ahsoka’. Mikkelsen fik et af ’Ahsoka’–eventens største bifald, da han kom på scenen og blev annonceret som Thrawn.

Annonce:

Langt de fleste Star Wars-fans havde nemlig håbet på at han kunne få rollen, selv om Lars Mikkelsen i Hollywood-sammenhæng er et lille navn. Han lagde nemlig stemme til Thrawn i serien ’Rebels’, og det var i forvejen ikke nogen lille opgave. Thrawn var nemlig den første top-skurk, der blev introduceret i Star Wars-universet efter Darth Vader og Kejser Palpatine.

Til højre er det Thrawn fra animationsserien ‘Rebels’, til højre er det Lars Mikkelsen som Thrawn i et foto taget under fremvisningen af den udvidede ‘Ahsoka’-trailer ved Star Wars Celebration og lagt på nettet af Matt Ramos (Foto: Lucasfilm/Matt Ramos).

Det skete i 1991 i bogen ’Heir to the Empire’ af Timothy Zahn, der fik to opfølgere. Fans blev så begejstrede for den superintelligente, dannede og dybt strategiske Thrawn, at han overlevede Disneys udradering af ’Expanded Universe’ i 2014. Mellem 2017 og 2021 har Timothy Zahn således udgivet ikke færre end seks bøger om Thrawn, fordelt på to glimrende trilogier. Og så var han naturligvis også hovedskurken i den animerede serie ’Rebels’, hvor Lars Mikkelsen lagde stemme til ham.

”Bibelsk, episk” film om The Force

Thrawn er med andre ord kandidat til at blive den næste, legendariske ”bad guy” i Star Wars-universet, og det er derfor helt fantastisk for Lars Mikkelsen at han har fået rollen. Han kan endda ses i en ny version af ‘Ahsoka’-teasertraileren. Hans lillebror Mads spillede naturligvis Galen Erso, der er hoveddesigneren af Dødsstjernen i ’Rogue One’.

I kølvandet på de mange annonceringer har bl.a. James Mangold og Kathleen Kennedy givet interviews til forskellige medier. I den forbindelse er der sluppet endnu mere nyt ud om Star Wars-universets fremtid. For eksempel fortæller James Mangold til Slashfilm, at hans film kommer til være en slags ”biblisk, episk” fortælling i stil med storfilm som ’De Ti Bud’.

Fra venstre til højre er det direktøren for Lucasfilm, Kathleen Kennedy, flankeret af instruktørerne af de næste tre Star Wars-film, James Mangold, Dave Filoni, og Sharmeen Obaid-Chenoy (Foto: Lucasfilm).

Den kommer til at fortælle om, hvordan The Force blev til og blev til en naturkraft, som folk med en vis følsomhed (og et vist antal midichlorians i blodet) kan anvende. Den vil foregå hele 25.000 år før de Star Wars-film, vi kender i den periode, som Kathleen Kennedy har præsenteret som ’Dawn of the Jedi’. Om det også bliver filmens titel, vil tiden vise.

Her er Mangold inde at røre ved selve det spirituelle arvegods i Star Wars, og man må håbe, at Lucasfilm Story Group kommer til at holde ham i kort snor, så den kraftige inspiration fra østlige filosofier som taoisme og Zen-buddhisme ikke går fløjten.

’Return of the Jedi’ returnerer til biograferne

En af styrkerne ved Rian Johnsons ’The Last Jedi’ var netop en refokusering på denne filosofiske inspiration, akkurat som instruktøren (og praktiserende Zen-buddhist) Irving Kershner bragte den på banen i ’The Empire Strikes Back’. I et interview med Variety bekræftede Kathleen Kennedy, at Rian Johnson stadig er i spil som instruktør af kommende Star Wars-film. Det er op til ham selv:

”Rian og jeg taler sammen hele tiden”, siger Kennedy, ”men han har helt vildt travlt. Lige nu arbejder vi ikke aktivt på noget, for han er i gang med endnu en ’Glass Onion’-film (den tredje film i ’Knives Out’-trilogien med Daniel Craig i rollen som Benoit Blanc, red.) og gud ved hvad. Han vil meget gerne tilbage til Star Wars. Men han skal sætte en meget lang tidsperiode af til det, så det er op til ham”.

‘Episode VI: Return of the Jedi fylder 40 i år og vender tilbage til biograferne 28. april flere steder i verden (Foto: Lucasfilm).

Kennedy kunne også afsløre, at Taika Waititis Star Wars-film er under udvikling, men at studiet vil lade ham arbejde på den i fred: ”Taika har en meget, meget unik stemme, rent filmisk…han skriver selv manuskriptet og vil helst ikke have andre ombord, hvilket er helt forståeligt. Vi vil gerne beskytte den proces.”

Lucasfilm-direktøren åbnede også op for, at der kan komme en sæson to af ’Obi-Wan Kenobi’, men bekræftede også, at der ikke blev arbejdet aktivt på den lige nu: ”Den første sæson blev så godt modtaget og Deborah Chow gjorde det så godt, at muligheden er der. Ewan McGregor vil virkelig gerne lave én til. Vi har hænderne fulde lige nu, men længere nede af vejen kan vi vende tilbage til det projekt”.

En detalje, vi ikke fik med i den første runde af nyhederne fra Star Wars Celebration, er at den kommende film om Reys genopbygning af Jedi-ordenen kommer til at foregå 15 år efter ’Episode IX: The Rise of Skywalker’. Vi fik heller ikke med i første omgang, at en ny sæson af ‘Tales of the Jedi’, der kan ses på Disney+ nu, også er blevet annonceret.

Det bør også nævnes, at Disney har annonceret, at ’Episode VI: Return of the Jedi’ kommer i biograferne igen flere steder i verden 28. april for at markere filmens 40-års-jubilæum. Vi har dog endnu ikke kunnet bekræfte, om det også bliver tilfældet i Danmark.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.