Forside * Nyheder

Reddit overvejer at opkræve betaling for brug af deres API – konsekvenser for tredjepartsapps.

-

Reddit varsler at de kan blive nødt til at tage penge for brug af API’et der gør at andre har kunne lave 3. parts apps der bruges på platformen.

Reddit er en populær social delingsplatform, der blev grundlagt i 2005. Siden da har det vokset sig til en af de største hjemmesider på internettet og er nu et af de mest besøgte websteder i verden. Det er kendt for sine brugerskabte communities, også kendt som subreddits, hvor brugerne kan dele indhold og diskutere emner af interesse.

Annonce:

Med tiden har Reddit lanceret sine egne officielle apps til både Android og iOS, men platformen har også muliggjort en bred vifte af tredjepartsapps takket være sin API. Disse apps har tilbudt en anden måde at opleve Reddit på, og nogle har endda haft en betalingsmodel, der fjerner annoncer, som normalt ses på platformen.

I de seneste ændringer af Reddit-API’et har virksomheden annonceret, at de vil opkræve udviklere for adgang til platformen. Dette vil sandsynligvis føre til, at gratis Reddit-apps fra tredjeparter vil ophøre med at eksistere, og i stedet vil apps være nødt til at gå over til en abonnementsbaseret model.

Målet er ikke at skabe et stort profitcenter, men at dække omkostningerne ved brugen af API’et og alternativomkostningerne, der opstår, hvis brugerne ikke bruger den officielle app. Dette kan dog have konsekvenser for de brugere, der er vant til at bruge gratis tredjepartsapps, og som måske ikke ønsker at betale for en abonnement.

På den positive side vil Reddit give tredjepartsapps adgang til funktioner som Reddit Chat, der tidligere kun var tilgængelige i de officielle oplevelser. Men der er også spekulationer om, at Reddit måske vil blokere for visning af voksenindhold i tredjepartsapps, hvilket kan påvirke visse subreddits.

Overordnet set ser det ud til, at Reddit ønsker at balancere behovet for at dække omkostningerne ved API-brug med at tillade fortsat eksistens af tredjepartsapps. Men det vil kræve, at brugere og udviklere tilpasser sig en ny model, hvor tredjepartsapps er betalingsbaserede.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.